50. SEMINAR ŠTUDENTSKE BORZE

Na Študentski borzi pripravljajo že svoj tradicionalni, 50. Seminar Študentske borze, ki bo v sredo, 6. 4. 2011, od 15:30 ure dalje na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

50. Seminar Študentske borze se bo pričel ob 15:45 s slovesnim nagovorom Žiga Debeljaka in nadaljeval s predavanjem najboljšega upravljavca skladov leta 2010, Davida Zormana. V predavanju Vpliv psihologije na borzne trge bo predstavil vedenje množic na borznih trgih, njihove najpogostejše reakcije ter pomen čustev profesionalnih traderjev ob vodenju sklada, težkega več milijonov evrov.

Po krajšem premoru bo ob 17:00 Finančno-borzni utrip: Analize in napovedi pripravil James Patrick Foye, ki je pred leti iz Anglije prišel na delo v Slovenijo in bo na predavanju predstavil svoje videnje slovenskega borznega trga in izzive, ki čakajo svetovno javnost v luči zadnjih protestov in staranja prebivalstva. Predavanje bo potekalo v angleščini.

Takoj za večerjo so na Študentski borzi ob 18:30 na program uvrstili še vrhunec seminarja: okroglo mizo z naslovom Kapitalizem po slovensko, kjer so na enem mestu zbrali polemične goste. Svoje videnje stanja v Sloveniji bodo predstavili Zoran Janković, Goran Klemenčič, Bogomir Kovač, Marko Pavliha, Rado Pezdir in Jani Soršak. Ker gre za strokovnjake, vidne v slovenskem gospodarskem in javnem življenju, bo okrogla miza s svojo dinamičnostjo gotovo pustila vtis v vsakem obiskovalcu. Moderatorka okrogle mize bo Vida Petrovčič, televizijska voditeljica na RTV Slo.

Na Študentski borzi še sporočajo, da pričakujejo okoli 250 obiskovalcev, zato vas prosijo, da se na seminar prijavite na njihovi spletni strani in si tako zagotovite sedež.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.