8. Dan delfinov

Zadnjo soboto v letošnjem avgustu bo na Tartinijevem trgu v Piranu potekal že 8. Dan delfinov, ki ga organizira Morigenos – slovensko društvo za morske sesalce. Namen dogodka, ki je prvič potekal leta 2004, je širšo javnost seznaniti z dejstvom, da delfini živijo tudi v slovenskem morju, vzbuditi zavedanje o pomembnosti ohranjanja morskega okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter predstaviti poslanstvo in delo društva Morigenos.  

 

Prireditev bo potekala od 14.30 do 22. ure, vstop je prost.

 

Na Morigenosovi info-stojnici boste lahko izvedeli vse o delfinih v slovenskem morju in delu društva, posvojili delfina in/ali postali podporni člani društva ter si nabrali nekaj zanimivega infomativnega gradiva. Člani društva Morigenos bodo z veseljem odgovorili na vsako vprašanje, pridružila sem jim bo tudi prva ambasadorka slovenskih delfinov Sara Savnik, Miss Universe Slovenija2013 inLook of the Nations.

 

Na sosednji stojnici se bosta skupaj predstavili društvi Mediteranum in Anbot.

 

Vse popoldne bodo na ogled tri razstave. Na Tartinijevem trgu si boste lahko ogledali izobraževalno razstavo Delfini v slovenskem morju in razstavo fotografij projekta Narava Pirana skozi objektiv mladih, društvo Morigenos pa se bo predstavilo še z novo razstavo fotografij delfinov iz slovenskega morja.

 

Najmlajši se bodo zgodaj popoldne lahko zabavali na poučnih in ustvarjalnih delavnicah s člani društva Morigenos in rekreacijsko-ustvarjalnim društvom Eleja (brata Malek).

 

Odrasli boste svojo umetniško žilico lahko preizkusili na slikarski delavnici, na kateri bodo pod budnim očesom umetnika Marka Jezernika nastale različne umetniške podobe delfinov.

 

V želji, da morda opazimo tudi kakšnega delfina, se bomo podali na enourno vožnjo z ladjico Solinarko. Med vožnjo se vam bodo pridružili člani društva Morigenos in vam pokazali, kako s plovila iščemo delfine in katera druga morska bitja lahko še opazimo v našem morju. Za vožnjo z ladjico se boste lahko prijavili na stojnici društva Morigenos na dan dogodka.  

 

Za glasbenih predah bodo poskrbeli zbor Georgios z naborom dalmatinskih pesmi, belgijska pevka Joëlle de Weerdt in v večernih urah še duo DoubleTej.

 

Pestro popoldne bomo zaključili s predstavitvijo nastalih slikarskih umetnin in z razglasitvijo imena za mladička delfinke Daphne, ki ga bomo od 25. do 29. 8. izbirali na natečaju v sodelovanju z Radiem Capris.

 

Dogodek sta finančno podprli Občina Piran ter – v okviru sklada Živeti s pristaniščem – Luka Koper, d. d.

 

Podrobnješi program dogodka:

 

Od 14:30 do 20. ure

 • Info-stojnica društva Morigenos

Druženje s člani društva in ambasadorko slovenskih delfinov Saro Savnik, Miss Universe Slovenije 2013 in Look of the nations

Predstavitev društva

Akcija Posvojite delfina!

Postanite podporni član društva!

 • Na ogled bodo tri razstave: izobraževalna razstava “Delfini v slovenskem morju”, razstava fotografij projekta “Narava Pirana v očeh mladih” in nova razstava fotografij delfinov iz slovenskega morja
 • Predstavitvena stojnica društev Mediteranum in Anbot
 • Za otroke: zabavne ustvarjalne in poučne delavnice s člani društva Morigenos in z rekreacijsko-ustvarjalnim društvom Eleja (brata Malek)

 

Ob 15. uri 

 • Voden izlet z ladjico Solinarko (vodi Društvo Morigenos)

 

Od 15.30 do 17. ure

 • Slikarska delavnica (vodi Galerija Jezernik)

 

Ob 17. uri

 • Nastop pevskega zbora Georgios

 

Ob 18. uri

 • Glasbeni nastop Joëlle de Weerdt

 

Ob 19. uri

 • “Twirling, ples in rock’n’roll” (organizira in izvaja Twirling in mažoretni klub Lucija)

 

Ob 20. uri

 • Predstavitev izdelkov slikarske delavnice in razglasitev imena za mladička delfinke Daphne, izbranega na natečaju v sodelovanju z Radiem Capris

 

Ob 21. uri

 • Nastop glasbene skupine DoubleTej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.