Izlet, ki je postal doživetje

Pričakovala sem, da bo zadnji letnik srednje šole nekaj posebnega. Konec nekega obdobja, leto mature, maturantskega plesa in maturantskega izleta. Že sam vstop v zaključni letnik je bil veličasten.

Skupaj s sošolci smo preživeli nepozaben teden na maturantskem izletu. Nekaj čisto drugega od izletov, na katerih smo bili tekom celotne srednje šole. Izlet, ki ni izlet, ampak prav posebno doživetje.


Pogovori kam in kako na izlet so se začeli že veliko pred samim odhodom. Mnenja v razredu so bila deljena in potrebnega je bilo nekaj usklajevanja, da smo vsi sošolci prišli do končne izbire. Tekom leta se je napetost le stopnjevala. Spremljanje slik prejšnjih generacij, pogovori s prijatelji iz višjih letnikov so naredili odštevanje dni do odhoda samo še bolj napeto. Bilo je dolgo leto, a smo ga dočakali. In splačalo se je.

Že na odhodu se je v zraku čutila energija, ki je napovedovala, da nas čaka nepozaben teden. Na avtobusu smo bili skupaj še z nekaterimi prijatelji iz sosednje šole in takoj smo postali homogena skupina. 4-ka!, 4-ka! …, je bilo slišati na vsakem postajališču in kmalu je bilo jasno, da bo naša skupina najglasnejša in najvidnejša na izletu. Pot res ni bila najkrajša, je pa minila kot bi mignil. Dobra energija na avtobusu, zgodbe in zanimivosti, ki nam jih je naš vodnik Miha pripovedoval in glasba po našem okusu so poskrbeli, da smo se vso pot zabavali. Vendar to ni bilo nič proti tistemu, čemur smo šli naproti.

Po nastanitvi v hotelu in informativnem sprehodu smo postali domači in začelo se je. Še prehitro je prišel večer in spoznavna zabava v rdečem. Red Love Party je bil izjemen vstop v najbolj nor teden mojega življenja. Rdeča barva je vladala noči in šmink je nam puncam hitro zmanjkalo, saj se tudi fantje niso branili malo rdeče barve na licih. Prvi večer in vse nam je bilo jasno. Partyji bodo nori. Vsak večer druga tematika in vsi smo se zlili v eno veliko celoto. Zabave na maturantskem izletu nimajo veze z žuri, ki jih obiskujemo doma. Nikoli si nisem mislila, da bom šla ven v rjuhi, da se bom pobarvala po celem obrazu, pisala sošolcem in novim prijateljem po majicah in se po mestu sprehajala čisto brezskrbna z rožami v laseh. Skrbi so res odplavale stran in misli so bile sproščene in pozitivne. Kot bi se čutila neka prav posebna energija, skoraj elektrika v zraku.

Ni pa bilo tako samo med nočnimi dogajanji. Osebno mi je bilo dnevno dogajanje celo še bolj všeč. Vsak dan nekje drugje. Plaže, bazeni, sonce, odlična družba in seveda dobra glasba. Kamor koli smo se odpravili, je ekipa vodnikov in animatorjev poskrbela, da se je dogajalo. Bilo je polno igric, plesa, tekmovanj, turnir v odbojki, kjer sicer nismo zmagali, pa vendar pustili močan pečat z navijanjem. Toplo sonce nas je grelo in prav nič se nam ni mudilo domov, kjer je cel teden deževalo.

Energija je bila tako dobra, da smo brez težav in z veseljem hodili tudi po ogledih. Naš Miha je poskrbel, da razlaga ni bila dolgočasna. Znal nas je nasmejati in pripovedovanje je popestril z zanimivimi zgodbicami, ki so nas nasmejale in popestrile razlago. Vesela sem, da smo imeli vodiča, ki je znal narediti razlago zanimivo in tako celoten izlet ni izpadel kot ura zgodovine v šoli. Res smo se imeli lepo.

Zadnji dan kar nismo mogli verjeti, da je že čas, da zapustimo hotel in se odpravimo proti domu. Tako smo se navezali drug na drugega, da nam je bilo res težko nazaj na avtobuse in na pot proti domu.

Za nami je bilo doživetje, kot sem si ga lahko samo želela. Nisem si mislila, da bomo preživeli tako enkraten teden in da bomo kot razred postali še bolj povezani in še večji prijatelji, kot smo bili prej. Izbrali smo izlet, ki je na koncu zadovoljil vsa pričakovanja in ustregel vsem željam. No, skoraj vsem, saj je imel dan kakšno uro premalo. Še toliko stvari je bilo, ki smo jih želeli poskusiti in narediti, pa nam je preprosto zmanjkovalo časa. Najbolj nor teden življenja se je zaključil precej čustveno, saj smo se kar s težavo poslovili drug od drugega. Nisem verjela, da se lahko v enem tednu tako navežeš in povežeš v celoto s sošolci in z ostalimi, ki jih prej sploh nisi poznal.

Maturantski izlet je bila najboljša možna popotnica za leto, ki je pred nami. Srednjo šolo bomo zaključili v stilu in povezani kot še nikoli prej. Spomini na teden, ki smo ga preživeli, razpeti med plesom, ogledi, plavanjem, druženjem in še 100 drugimi stvarmi, bodo večni. Vsa nova poznanstva in prijateljstva, ki so se spletla v teh dneh, so pri meni dobila posebno mesto.

Maturantski izlet je izlet, ki je postal doživetje.

 

Maja

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.