KKŠ Summer FEST privabil tri tisoč obiskovalcev

Klub koroških študentov je 15. in 16. avgusta na Ivarčkem jezeru organiziral KKŠ Summer FEST, največji dvodnevni glasbeni festival na Koroškem. Dogodek je ponudil pestro in atraktivno dnevno dogajanje ter prek 20 glasbenih izvajalcev na glavnem in elektronskem odru. V dveh dneh je Ivarčko jezero obiskala tri tisoč glava množica, željna zabave in sprostitve. Več o dogodku na www.kksfest.si.


Klub koroških študentov je 15. in 16. avgusta na Ivarčkem jezeru že tretje leto zapored organiziral KKŠ Summer FEST, dvodnevni glasbeni festival, ki je poleg večernih koncertov z znanimi domačimi in tujimi glasbenimi skupinami, postregel tudi z zanimivim dnevnim programom.

Na glavnem odru so v petek največ pozornosti poželi Hladno pivo in Happy Ol’ McWeasel, medtem ko so bili v soboto glavna glasbena atrakcija slovenski rokerji Mi2 in osrednja izvajalca festivala, francoski DJ dvojec Faul & Wad Ad. V dveh so nastopili še: Jinx, Slon in Sadež, Lollobrigida, Hamo & Tribute 2 Love, Superhiks, Repetitor, Neozbiljni pesimisti, Nitrox, ZircuS, Fed Horses, Eskobars.


V obeh dneh je bilo poskrbljeno tudi za privržence elektronske glasbe. V petek so na elektronskem odru obiskovalci lahko slišali RecycleMana (nekdaj Ali En), Marka Van J-a, dvojec Adicted in Wawda, Swaytsa ter DJ G.L.I.O, sobotno dogajanje pa je prevzela skupina DJ-ev, združenih pod imenom Vibe Department.

Poleg večernih koncertov so se udeleženci KKŠ Summer FEST-a lahko udeležili še številnih aktivnosti na dnevnem dogajanju. Pomerili so se v nogometu in odbojki na mivki, košarki, bitki z vodnimi baloni, beerpongu, vleki vrvi, se nasmejali impro šovu, bili priča ognjeni predstavi in mojstrovinam na slacklinu, po jezeru so se vozili z vodnimi tubami ali poskusili zorbing na vodi. Precej obiskovalcev festivala je na prizorišču tudi prenočilo, bilo je namreč poskrbljeno za brezplačno prostorno šotorišče.

 »Še tretji KKŠ Summer FEST je za nami. Videti zadovoljne in nasmejane obiskovalce ter slišati pohvale na naš račun, vse to zagotovo odtehta mesece intenzivnih priprav in dela, ki jih je organizacijska ekipa dala skozi. Menim, da smo še enkrat več dokazali, da tudi študentje

 

lahko pripravimo dogodke, ki se nekaterim za vedno vtisnejo v spomin. Minuli vikend nam je bilo dokaj naklonjeno tudi vreme, sicer s kakšno dežno kapljico tu in tam, kar pa je zanemarljivo. Ker se do zadnjega ni vedelo, ali bo deževalo, smo se odločili, da del prizorišča pred glavnim odrom pokrijemo s šotorom. Skratka, upam, da je v prepletu dnevnega dogajanja in večernih koncertov vsak udeleženec festivala našel nekaj zase in da so obiskovalci KKŠ Summer FEST-a le-tega zapustili z željo po vnovični vrnitvi v prihodnjem letu,« je prve vtise o letošnjem KKŠ Summer FEST-u strnil njegov vodja Marcel Šumnik.

Za prihod in odhod obiskovalcev na prizorišče je bilo poskrbljeno z organiziranim prevozom. Že v popoldanskih urah so na Ivarčko jezero pričeli voziti kombiji, v večernih urah tudi avtobusi. Prav tako so udeležence KKŠ Summer FEST-a kombiji in avtobusi v jutranjih urah odpeljali v dolino. Za tiste, ki so prišli z avtomobili, pa sta bili v neposredni bližini samega dogajanja urejeni dve prostorni parkirišči.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.