Ali si lahko privoščim klimatsko napravo?

Morda do letošnjega poletja sploh niste aktivno razmišljali o hlajenju prostorov.V zadnjih mesecih pa se je temperatura v mnogih predelih Slovenije vztrajno vzpenjala do 40 ºC in v mnogih prostorih, predvsem tistih na prisojnih legah, je bilo nevzdržno vroče kljub zastiranju. Zato so mnogi razmišljali o nabavi klimatske naprave.

 

Če ste med njimi tudi vi, vas vabimo, da obiščete brezplačnega spletnega svetovalca Porabimanj. V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroške za elektriko z uporabo klimatske naprave, pa tudi koliko lahko pri uporabi prihranite z učinkovitim ravnanjem.V kolikor v aplikacijo vnesemo točne podatke, se bomo zelo približali realnim stroškom. Oglejmo si dva primera:

 

  1. Želimo hladiti dnevno sobo      površine 25 m2, ki ima 10 m2 steklenih površin      izpostavljenih soncu, brez senčil. V sobi sta tudi TV in računalnik.      Strošek električne energije bi se v tem primeru povečal za približno 90 €      v sezoni hlajenja.
  2. V primeru uporabe klimatske      naprave v pisarniškem prostoru velikosti 60 m2,ki      ima 40 m2 steklenih površin izpostavljenih soncu, brez senčil      in 100 m2 slabo izoliranih zunanjih sten, bi se strošek      električne energije v sezoni povečal za približno 300 €, s predpostavko,      da je v prostoru priključenih tudi 6 računalnikov.

 

Ne odločajte se o nakupu klimatske naprave, dokler nimate celotne slike stroškov. Vaš energetski svetovalec vas pričakuje na naslovu www.porabimanj.si .

 

Ali veste kolikšne stroške vam povzročajo vremenske razmere? Oglejte si poročilo vremenoslovca Branka Gregorčiča iz ARSO, ki bo mnoge presenetilo.

 

Oglejte si video!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.