Baofest 2013

V sredo, 27. marca, bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma premiera afriško obarvane plesne predstave Dia Diasso Diasspora Maše Kagao Knez, ki bo obenem osrednji dogodek mednarodnega festivala afriške kulture Baofest 2013.

Baofest, mednarodni festival afriške kulture, s predstavitvijo kulturne tradicije in praks s področja afriškega plesa, glasbe, sodobne multimedijske scenske umetnosti in inovativnih pedagoških pristopov ter strokovne in poljudne literature skuša preseči predsodke širše vseslovenske javnosti.

Prvi del letošnjega Baofesta, festivala afriške kulture, bo potekal med 23. in 30. marcem v studiu Baobab (Parmova 25, Ljubljana) in Cankarjevem domu. Program obsega plesne in glasbene delavnice z gostujočimi pedagogi ter soustvarjalci in osrednji dogodek festivala, plesno-glasbeno predstavo Dia Diasso Diasspora.

23. in 24. marec ob 10. uri – plesne in glasbene delavnice z gostujočimi pedagogi/soustvarjalci predstave Dia Diasso Diasspora (studio Baobab, Parmova 25)
27. in 28. marec ob 20. uri – premiera in ponovitev glasbeno-plesne predstave Dia Diasso Diasspora (Cankarjev dom)
30. marec ob 10. uri – plesno-glasbena delavnica za otroke (studio Baobab, Parmova 25)

Festival se bo tekom leta nadaljeval v več delih z različnimi, tako domačimi kot mednarodno priznanimi plesalci, glasbeniki in drugimi nastopajočimi

 

Namen Baofesta je predstaviti izrazni svet afriške kulture v podobi, sliki, besedi in zvoku in s tem vplivati na razvoj zavedanja o pomenu medkulturnega dialoga in sožitja različnih svetov. Temeljni razlog za zasnovo projekta je torej predstavitev afriške kulture, ki ostaja stigmatizirana, dokler naše razumevanje izhaja samo iz posrednega stika z afriško civilizacijo in dokler interpretacija zgodovine afriške celine ostaja takšna, kot jo razume tržno gospodarstvo in popularna strokovna literatura.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.