Bivanje v študentskih domovih je možno po vsej Ljubljani

Ena izmed oblik subvencioniranega bivanja je bivanje v študentskem domu. Poleg tega pod subvencionirano bivanje spada še bivanje v dijaških domovih in bivanje pri zasebniku s subvencijo.

 

Več domov po vsej Ljubljani

Študentski dom Ljubljana (ŠDL) omogoča nastanitev dodiplomskim in podiplomskim študentom. Posamični domovi so na različnih lokacijah v Ljubljani, v bližini fakultet. Dobre avtobusne povezave omogočajo hiter dostop do vseh delov mesta. Zagotavljajo  možnost  prilagojenega bivanja družinam z otroki in osebam s posebnimi potrebami. Stanovalcem zagovatljajo dobre študijske pogoje ter udobno, zdravo in varno okolje z veliko možnostmi za kulturne in športne dejavnosti.

Tukaj najdejo svoj dom tudi tuji študente in gostujoči profesorji, ki študirajo ali delajo v Ljubljani v okviru uradnih izmenjav. Študentski svet stanovalcev skrbi, da se želje in potrebe vseh stanovalcev hitro urejajo, težave pa rešujejo sproti.

Študentski domovi v Ljubljani delujejo na več lokacijah, in sicer: Bežigrad z 8 domovi, Center s 3 domovi, Mestni log s prav tako 3 domovi, Rožna dolina s 14 domovi, Šiška z 1 domom ter 3 v stanovanjih.  Posebej deluje Dom podiplomcev. V Rožni dolini deluje v sklopu študentskega naselja tudi restavracija Rožna kuhna.

 

Poskrbljeno je tudi za posebne skupine študentov

Poskrbljeno je tudi za študentke in študente, ki so že starši, redno študirajo in imajo otroka. V študentski dom  so sprejeti pod enakimi pogoji kot drugi  študentje, le da imajo na razpolago več prostora za bivanje. Na voljo jim je otroško igrišče in vrtec, organizirani pa so v Klubu družin.

Posebna pozornost je namenjena nastanitvi različnih kategorij invalidov in po potrebi njihovim spremljevalcem. Imajo posebne sobe za invalide na vozičkih, kjer je poseben standard in oprema. Sprejeti so pod enakimi pogoji kot ostali študentje, le pri vselitvi imajo prednost pri razporeditvi na njihov fond.  V poletnih mesecih oddajajo nekateri domovi sobe zunanjim uporabnikom, predvsem raznim organiziranim skupinam, kot so poletne šole, športna tekmovanja in izmenjave.

 

Prednostna lista

Na podlagi razpisa za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2016/2017 objavljajo Študentski domovi Ljubljana informativno prednostno listo. Ta razvršča študente, ki že izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje glede na doseženo število točk. Mesto na prednostni listi se lahko spremeni zaradi pridobljenih novih podatkov za prošnje, ki še niso rešene.

Na vselitev so napoteni samo študentje, ki izpolnjujejo vse pogoje in v skladu s številom prostih mest v posameznem zavodu – študentskem domu. Prednost imajo študentje z več točkami.

 

Seznam študentskih domov, njihove lokacije in opise ter stroške bivanja lahko najdete na: http://www.stud-dom-lj.si 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.