Boris Cesar, nov predsednik študentskega zbora ŠOU v Ljubjani

Boris Cesar, absolvent slovenskega jezika na Filozofski fakulteti, je novi predsednik Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠZ ŠOU v Ljubljani). Na sinočnji ustanovni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede je bil kot edini kandidat na ta položaj izvoljen s 33 glasovi ZA in 6 PROTI.

 

Na tajnih volitvah novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani je od 39 študentskih poslancev, ki so oddali glasovnico, ZA  kandidata glasovalo 33 poslancev, 6 jih je glasovalo PROTI. V skladu s 133. členom Poslovnika ŠZ ŠOU v Ljubljani je za izvolitev predsednika zbora potrebna večina vseh (45) poslancev, torej mora kandidat za izvolitev zbrati 23 glasov. Z izvolitvijo novega predsednika se je konstituiral tudi nov ŠZ ŠOU v Ljubljani za mandatno obdobje 2012 – 2014.

 

Boris Cesar, predsednik ŠZ ŠOU v Ljubljani, se je ob izvolitvi na položaj študentskim poslancem zahvalil za izkazano podporo:»Želim si, da bi študentski poslanci v novem mandatu uspeli približati ŠOU v Ljubljani študentom, predvsem pa, da bomo delovali odgovorno in transparentno. Le na tak način ne bomo razočarali tistih, ki so nas izvolili.«

 

V skladu z 8. členom Poslovnika Študentskega zbora je sejo odprla predsednica Senata ŠOU v Ljubljani Polona Golob, ki je preverila kvorum in imenovala začasnega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani. Vodenje ustanovne seje ŠZ ŠOU v Ljubljani je pripadlo Urški Sajko, študentski poslanki Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Ustanovna seja ŠZ ŠOU v Ljubljani je v skladu s 5. členom Poslovnika Študentskega zbora vsebovala naslednji dnevni red: 1. Poročilo Volilne komisije, 2. Informacija o ŠOU v Ljubljani, 3. Zaključno poročilo ŠZ v prejšnjem mandatnem obdobju, 4. Volitve predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani.

 

Rok Sotlar, direktor ŠOU v Ljubljani, je v nagovoru novoizvoljenim študentskim poslancem in poslankam poudaril, da mora ŠOU v Ljubljani tudi v prihodnje ohraniti vlogo zatopnika, to je tiste točke, kjer se definira in artikulira interes študentov do države in širše skupnosti. Hkrati je organizacija po njegovih besedah pomemben vir neodvisnega financiranja za posamezne študentske nevladne organizacije in projekte. »V organizaciji smo lahko ponosni na številne dosežke in prednosti, vendar pa moramo odkrito in z različnimi javnostmi debatirati tudi o naših slabostih in nujnostih izboljšave,« je še povedal Sotlar.

Študentski zbor ŠOU v Ljubljani je najvišje zakonodajno telo ŠOU v Ljubljani. Sestavlja ga 45 študentskih poslancev, ki so predstavniki 30 višješolskih in visokošolskih zavodov, ki sodijo pod okrilje ŠOU v Ljubljani, in so za mandatno obdobje dveh let izvoljeni na študentskih volitvah. Več o delovanju tega organa najdete na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si, točneje na povezavi http://www.sou-lj.si/en/o-nas/organiziranost/studentski-zbor.html

Volitve novega predsednika ŠOU v Ljubljani bodo potekale na prvi redni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani. Ta bo po napovedi novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani predvidoma prihodnji teden. Rok za oddajo kandidatur za predsednika ŠOU v Ljubljani se izteče danes. Senat ŠOU v Ljubljani bo pregledal kandidature in jih bo, če bodo popolne, poslal predsedniku ŠZ ŠOU v Ljubljani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.