Punčke iz cunj

Prostovoljci, ki delujejo na ŠOUP, bodo v sredo, 19. decembra 2012, od 16. ure dalje v osrednjem prostoru ŠOUP-a izvajali praznično humanitarno delavnico izdelave punčk iz cunj.

Punčka iz cunj je igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta. Marsikateremu otroku je že v preteklosti predstavljala družbo, danes pa simbolizira otroka iz države v razvoju, ki potrebuje našo pomoč. Vsaka posvojena punčka zagotovi cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim: ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu.

Delavnica, ki bo trajala od 16. do 20. ure v osrednjem prostoru ŠOUP na Pristaniški ulici 3 v Kopru, se izvaja v okviru projekta PreProstoVoljni. Punčke bo skupaj z ostalimi otroci izdelovala tudi Julija, petletna deklica iz okolice Kopra, za katero na ŠOUP-u trenutno poteka akcija zbiranja zamaškov. Izdelane punčke bodo po delavnici na voljo za odkup v prostorih študentske organizacije. Izkupiček od prodaje bo Unicef Slovenije namenil cepljenju otrok držav v razvoju.

»Da bo dan minil v popolnem prazničnem vzdušju, bo ob 16.30 na obisk prišel tudi Dedek Mraz, ki bo otroke razveselil z lutkovno predstavo in darili. Poleg tega bodo ta dan naši prostovoljci na ŠOUP-u zbirali hrano za projekt Anina zvezdica, ki je namenjena socialno ogroženim družinam. V ta namen pozivamo vse dobre ljudi, da prinesejo hrano v naše prostore,« sporoča Polona Birsa, koordinatorka projekta PreProstoVoljni.

Za udeležbo na aktivnostih se je potrebno predhodno najaviti na elektronski naslov prostovoljstvo@soup.si, saj je število mest omejeno.

Aktivnosti pripravljajo v sodelovanju z Istrsko območno Karitas in Unicefom Slovenije.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.