Brezplačni kuponi za taksi

Se odpravljaš na zabavo ali na kateri koli drug družabni dogodek in ne veš, kako boš varno prišel domov? Projekt After taxi ti ponuja brezplačne kupone za taksi v vrednosti 20 evrov. Prevzameš jih lahko v LJ, MB in KP, veljajo pa do 30. 9.

After taxi je projekt Združenja DrogArt, njegov cilj pa je zmanjšati število prometnih nesreč pod vplivom alkohola, in sicer tako, da mladim od 16. do 30. leta ponuja varno alternativo vožnji pod vplivom alkohola v obliki subvencioniranega taksi prevoza. Projekt uspešno poteka že tretje leto. Do leta 2012 je bilo izdanih že 1637 kompletov kuponov, taksisti pa so opravili 2246 varnih voženj. Simona Šabić, projekt After taxi: »Mlade osveščamo o tveganjih, povezanih z alkoholom in vožnjo, ter jih spodbujamo k načrtovanju varnega povratka z zabave domov. Mladi in njihovi starši so s projektom zadovoljni, nekateri, ki so After taxi kupone koristili v letu 2011, so nam povedali, da so se prvič peljali s taksijem, ko so imeli kupone (8 %), več kot polovica (55,3 %) pa se, odkar so imeli kupone, pogosteje odloča za vožnjo s taksijem.«

Generalni sponzor projekta After taxi je ŠOU v Ljubljani, tudi zato, ker so študentje in dijaki ciljna populacija projekta. Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: »V ŠOU v Ljubljani se s številnimi projekti ukvarjamo z vprašanji zdravja študentov,  projekt After taxi jih dopolnjuje na zanimiv način.« Projekt sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, MIZKŠ – Urad Republike Slovenije za mladino, Mestna občina Koper, podpirajo pa ga tudi ljubljanski župan, Ministrstvo za promet – Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, AMZS, Zavod Varna pot in Generalna policijska uprava, Evropska mladinska kartica – Ej!KArtica, Kjesitaksi in DARS.

Kako do brezplačnih kuponov?

Prijavi se na spletni strani www.aftertaxi.si, potem pa najkasneje v 14 dneh osebno prevzemi kupone v eni izmed info točk v Ljubljani (DrogArt), v Mariboru (Infopeka) in v Kopru (PINA). Kupone lahko za svoje otroke naročijo in prevzamejo tudi starši ter jim tako omogočijo varno pot domov. Brezplačne kupone lahko dobiš enkrat letno, v Ljubljani jih lahko za plačilo 10 EUR (dobiš jih v vrednosti 20 EUR) prevzameš še drugič. After taxi vozi od srede (v noči s torka na sredo) do nedelje med polnočjo in sedmo uro zjutraj. Kuponi veljajo pri določenih taksi službah v vseh treh krajih, ne glede na to, kje jih prevzameš.

 

Projekt After taxi je v sodelovanju s Kjesitaksi – mobilnim iskalcem taksijev mladim še bližje, saj lahko prek telefona izberejo in pokličejo najbližji taxi, v času trajanja akcije pa so na zemljevidu aktivna vozila, označena z ikono After taxi (več na www.kjesitaksi.com).

Več informacij: www.aftertaxi.si, www.kjesitaksi.com ter na www.sou-lj.si .

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.