Center za jezike Univerze na Primorskem ponovno vabi

Z novim študijskim letom 2011/2012 je na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem odprl svoja vrata prenovljen Center za jezike UP. Uporabna znanja in raziskovalna radovednost, uspešne izmenjave študijskih dosežkov s tujimi univerzami, primerljivost doseženih ravni usposobljenosti posameznika v okviru Skupnega evropskega visokošolskega prostora so cilji, ki jih Univerza na Primorskem želi uresničevati z delovanjem CJUP-ja.

Znanje jezikov in medkulturna zavest sta temeljni orodji sobivanja in sodelovanja med ljudmi. Odprtost za novosti, kakovost izobraževanja, večjezičnost študentov in učiteljev ter nove spretnosti (strateška in komunikacijska spretnost) in zmožnosti (vodstvena, družbena, medkulturna) diplomantov so lahko posebnosti in prednosti naše univerze. Učenje jezikov na CJUP poteka po akreditiranih vsebinah študijskih programov UP FHŠ in je usklajeno z ravnmi Skupnega evropskega okvirja za jezike (Common European Framework for Languages).

Z začetkom novega semestra CJUP vabi k vpisu na začetne jezikovne tečaje italijanščine, francoščine in nemščine. Tečaji začetne (A1) ravni so zasnovani tako, da je poudarek na komunikaciji in rabi jezika v različnih življenjskih situacijah. Učenje poteka po tematskih sklopih (npr. (samo)predstavitev, prostočasne dejavnosti, opis družine/prijateljev, šport, glasba, potovanja, nakupovanje, poklic, hrana in pijača) ob upoštevanju vseh komunikacijskih kompetenc: slušnega razumevanja, govorne produkcije in interakcije, bralnega razumevanja in pisnega izražanja. Medkulturne vsebine so stalnica in povezovalni element vseh aktivnosti učenja jezika.

Več informacij je dostopnih na spletni strani CJUP (http://www.cjup.upr.si/).

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.