Na izmenjavo!

Bliža se rok za prijavo na mednarodno študijsko izmenjavo Erasmus za študijsko leto 2012/2013

 

 

Študentje lahko najdejo vse potrebne informacije o različnih študijskih programih na portalu ŠMIC, prav tako pa so jim na voljo na Oddelku za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Pozorni naj bodo tudi na interne roke prijav, ki so na posameznih fakultetah določeni že pred 5. marcem.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) opozarja študente, da je 5. marec 2012 zadnji rok za oddajo elektronske prijave na študijsko izmenjavo po programu ERASMUS. V ŠOUM bodo tudi letos, v okviru Oddelka za mednarodno sodelovanje, študentom svetovali o načinu prijave ter o možnostih študija v tujini po programu vseživljenjskega učenja Erasmus, za študijsko leto 2012/2013. Na portalu ŠMIC (www.smic.si) pa lahko najdejo vse potrebne informacije o različnih študijskih programih, v okviru katerih se lahko študentje napotijo v tujino. Študentje naj bodo pozorni tudi na interne roke prijav, ki so na posameznih fakultetah določeni že pred 5. marcem.

 

Po podatkih Univerze v Mariboru je v študijskem letu 2010/2011 iz Univerze v Mariboru na študij v tujini preko programa Erasmus odšlo 255 študentov. V letošnjem šolskem letu bi ta številka naj bila še višja, tako da se konstano povečuje število naših študentov, ki del svojih obveznosti opraviju v tujini.

 

»Študij preko Erasmus izmenjave je enkratna priložnost, ki jo priporočamo vsem študentom, saj bodo s tem dobili ogromno pozitivnih izkušenj. Zato svetujemo vsem študentom, da se v čim večjem številu prijavijo in odvržejo strah pred študijem v tujini, saj le ta koristi pri nadaljnjem izobraževanju ter kasnejši zaposlitvi«, je povedala Katja Šincek, sekretarka za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

 

Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM je študentom na voljo vsak torek med 13. in 15. uro ter vsak četrtek med 11. in 13. uro. Razpis je objavljen na spletni strani Univerze v Mariboru, več informacij pa študentje dobijo na spletni strani Študentskega mednarodnega informacijskega centra www.smic.si, ter na posameznih fakultetah oziroma pri koordinatorjih programa Erasmus.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.