Digitalna beležnica za sodobne študente

Podjetje Sony je predstavilo izjemno zanimiv tablični računalnik, ki za prikazovanje slik uporablja kar 13,3-palčni elektronski papir ločljivosti 1.600 x 1.200 točk. Ker je novost opremljena z na dotik občutljivim elektronskim papirjem in priročnim pisalom, jo lahko uporabljamo celo kot nadomestek beležnic in zvezkov.

Ker naj bi klasični tablični računalniki že čez nekaj let odšli v večna lovišča (http://goo.gl/GZXT1), vodilna podjetja že iščejo nove tržne niže. Pred kratkim se je nadvse izkazalo podjetje Sony, saj je predstavilo tržno izjemno zanimivo tablico, ki za prikazovanje slik uporablja kar elektronski papir. Novost je namreč opremljena s 13,3-palčnim (33,8-centimetrskim) zaslonom, ki slike izrisuje z ločljivostjo 1.600 x 1.200 točk, prikazuje 16 sivinskih odtenkov in je za nameček še občutljiv na dotik.

 

Ker je izjemno zanimivi tablični računalnik podjetja Sony opremljen z na dotik občutljivim elektronskim papirjem in priročnim pisalom, ga lahko uporabljamo celo kot nadomestek beležnic in zvezkov. Novost je za nameček še zelo tanka in lahka, saj zaradi uporabe elektronskega papirja v debelino meri zgolj 6,8 milimetrov in tehta le slabih 360 gramov. Tablica ima za shranjevanje digitalnih vsebin na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, ki ga lahko razširimo z uporabo pomnilniške kartice microSD, za povezovanje pa je na voljo brezžični vmesnik Wi-Fi.

Inženirji podjetja Sony zatrjujejo, da vgrajena baterija zadošča za kar tri tedne avtonomije pri običajnem pisanju in branju. Računalniški gigant bo prototip inovativnega tabličnega računalnika najprej preizkusil na treh japonskih univerzah. Če se bo novost med tamkajšnjimi študenti »prijela«, bi jo lahko na prodajnih policah trgovin ugledali že proti koncu letošnjega leta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.