Dnevi industrijske robotike 2011

21. -25. Marec 2011
V zadnjem tednu marca so se dnevi industrijske robotike (DIR 2011) letos že kar četrto leto zapored odvili na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Organizatorji, študenti robotike na FE, so pripravili izvrsten program, s katerim so predstavili področje robotike iz mnogih zornih kotov. Ponedeljek, ki vsako leto začne teden dni industrijske robotike, so zaznamovala zanimiva predavanja tako fakultetnih kot tudi vabljenih predavateljev.

Torek je gostil prvi dan delavnic, ki so se odvijale vse do četrtka. V treh dvo-urnih ciklih dnevno je bilo na voljo 9 aplikacij – 9 različnih robotov.

Delavnice so tako imele kar 181 različnih terminov dela, ki se jih je udeležilo 64 različnih udeležencev. Dogodek je imel rekorden obisk, saj si je robote ogledalo preko 350 ljudi. Letos je bilo prav lepo videti mnogo mladih, ki¬ jih zanimajo roboti. Kot vsako leto so organizatorji tudi letos peljali zainteresirane udeležence na ekskurzijo.

Če si želite DIR ogledati naslednje leto, ne pozabite na spletni naslov dogodka www.dnevirobotike.si, kjer sprejemajo tudi komentarje, pohvale in graje preteklih dogodkov kot tudi predloge in želje za prihodnje. Z veseljem pa vam odgovorijo tudi na vsa zastavljena vprašanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.