Prijave za Simbiozo giba se zapirajo, v ponedeljek slavnostna otvoritev

V ponedeljek, 13.10. se pričenja vseslovenska akcija Simbioza giba, ki bo tokrat športno obarvana. Letos se namreč prvič pojavlja v tej novi, gibalni obliki ter bo mlade in starejše povezala preko športnih aktivnosti. Brezplačne vadbe bodo starejšim na voljo vsak dan med 10. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. Vadbe so udeležencem na voljo po celi državi, akciji pa se pridružuje več kot 250 lokacij, med njimi tudi številne osnovne šole, vrtci in domovi za upokojence, kjer bodo starejši lahko vadili v družbi svojih vnukov. Akcijo podpira tudi veliko znanih ambasadorjev, ki se bodo udeležencem pridružili in aktivno sodelovali pri posameznih športnih dejavnostih.

 

PONEDELJEK, 13.10.

Slavnostna otvoritev Simbioze giba ob 10.00 na Fakulteti za šport (Gortanova 22, Ljubljana). Kot slavnostni govorniki bodo nastopili predsednik RS, g. Borut Pahor, dekan Fakultete za šport, dr. Milan Žvan in pobudnik projekta, Žiga Vavpotič.

 

Po uradni otvoritvi si bodo prisotni lahko ogledali ali pa se celo sami udeležili gibalnih programov, ki se bodo odvijali na Fakulteti za šport: se zavrteli ob poskočnih ritmih ljudskih plesov, vadili na Senior-Fit vadbi, zaplavali v bazenu fakultete ali pa opravili meritve telesne sestave na Inštitutu za šport.

 

TOREK, 14.10.

V hotelu Thermana Park Laško (Zdraviliška cesta 6, Laško) bo v dopoldanskem terminu(od 10. do 11. ure) plaval Miki Muster.

Na pohodu od Novega trga proti trnovski plaži (od 10. do 11. ure) se bo udeležencem pridružil predsednik Državnega sveta, Mitja Bervar.

 

ČETRTEK, 16.10.

V Arboretumu Volčji Potok bo v popoldanskem terminu (od 17. do 18. ure) tibetanske vaje izvajal Janez Hočevar Rifle.

V Klubu 300 bo predsednik Državnega zbora Milan Brglez igral bowling (od 17. do 18. ure).

 

PETEK, 17.10.

Nordijsko hojo s pričetkom ob 10. uri na Novem trgu v Ljubljani bosta vodila Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Manca Košir.

V Termah Krka (Otočec) bo Nuša Derenda od 10. do 11. ure igrala golf.

 

V nedeljo je v dopoldanskih urah v Kranjski Gori predviden slavnostni zaključek akcije, kjer bodo udeleženci gibali v družbi ene od slovenskih ikon vitalnosti. Podrobnejše informacije sledijo v prihodnjem tednu. 

 

Prijave se počasi zapirajo, zato udeležence vljudno naprošamo, da čimprej pokličejo na telefonsko številko 080 14 64 ali obiščejo spletno stran www.simbioza.eu ter izpolnijo spletno prijavo. 

Dokaz, da za gibanje nikoli ni prepozno in kako blagodejno vpliva na telesno in psihično počutje je ga. Polona Zajc Ovsenk, ki se v okviru Simbioze giba pod mentorstvom strokovnega vodje Rudija Bebarja, pripravlja na 4,2 km rekreativno traso v okviru ljubljanskega maratona (Fun tek). Sicer upokojena gospa je samo po nekaj tednih po pričetku redne vadbe začela opažati nadvse pozitivne učinke le-te: »Pred kratkim sem se odpravila na Rožnik in prehodila 6 km, kar je zame velik uspeh. Ljudje naj začnejo delati pri sebi, se gibati, saj je to dobro za telo in dušo.«

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.