Duran Duran v ljubljanskih Križankah

John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes in Simon Le Bon, izvirna zasedba skupine Duran Duran, bo 14. julija v sklopu turneje All You Need Is Now prvič obiskala Slovenijo. Na turneji se jim je pridružil dodatni kitarist,  mlad in talentiran kitarist Dom Brown. Koncert, ki naj bi se po prvotnem načrtu zgodil na zunanjem prizorišču Gospodarskega razstavišča ob 21.00, se je organizator dogodka odločil prestaviti v Križanke.

Nastop bo prežet z nostalgijo 80. let in bo hkrati zadovoljil najbolj sodobno pop uho. Čeprav je skupina doživela kar nekaj sprememb v zasedbi, je v svoji več kot tridesetletni karieri nanizala ogromno uspešnic, med drugimi tudi Come Undone, Hungry Like The Wolf, Ordinary World, Save a Prayer, The Chauffeur, Girls on Film, Rio, The Wild Boys, Notorious, A View to Kill in mnoge druge.

Začeli so kot post punk skupina na vrhu novega vala v začetku osemdesetih, ko je zmedena glasbena industrija panično iskala nove pop vzorce. In enega od teh je ponudil znameniti glasbeni manipulator Malcolm McLaren, ki je svetu vsili punk s skupinama New York Dolls in še posebej Sex Pistols, nato pa je pogruntal novi romanticizem z Adamom Antom in skupino Bow Wow Wow.

In ravno val nove romantike, kamor so sprva med drugim sodili še Spandau Ballet in pa Duran Duran, je bil zasedbi v veliko pomoč. Ljubki mladeniči oblečeni v gusarsko opravo so na eksotičnih otokih snemali drage videospote z lepimi pomanjkljivo oblečenimi dekleti. To je bilo obdobje, ko so se glasbeniki najbolj odločilno uveljavili prek videospotov. Ker je bilo pri skupini Duran Duran preveč pozornosti namenjeno videzu, se zlahka spregleda njihova glasbena plat, ki je bila dejansko skorajda vzorčni radijsko prijazen pop.

Skupina nekaj časa mirovala, potem pa je v različnih kombinacijah in stopnjah prepira nadaljevala kariero. Sedaj so stari prijatelji spet skupaj. Najnovejši album All You Need Is Now je produciral z grammyjem nagrajeni producent Mark Ronson in je poklon njihovim glasbenim koreninam in njihovemu prepoznavnemu glasbenemu slogu. Z istoimensko vodilno skladbo na albumu All You Need Is Now in novim singlom Girl Panic!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.