Dvorane še ne bo

Študentje z novim študijskim letom ne bodo dobili nove športne dvorane. Gradnja dvorane naj bi se pričela že marca letos in zaključila oktobra, a se je zataknilo pri podpisu soinvestitorske pogodbe.

Idejni projekt graditve Študentske športne dvorane Gerbičeva je ŠOU v Ljubljani pripravil leta 2004 in še istega leta s takratnim Ministrstvom za šolstvo, znanost in šport podpisal pismo o nameri o sodelovanju pri projektu izgradnje. S tem se je ministrstvo zavezalo, da bo kot soinvestitor za dvorano prispevalo 4642 kvadratnih metrov zemljišča ob Gerbičevi ulici na Viču. Ministrstvo za šolstvo, ki je legitimni naslednik zemljišča, tega doslej še ni storilo, so se pa predstavniki ministrstva in ŠOU sestali 25. maja in v skupni izjavi za javnost zapisali: “Na današnjem sestanku MŠŠ in ŠOU v Ljubljani so bili narejeni konstruktivni koraki v smeri uresničenja graditve Študentske športne dvorane Gerbičeva, s katero bi študentje dobili nujno potrebno športno dvorano v Ljubljani za študijske in obštudijske dejavnosti. Predstavniki ministrstva in ŠOU v Ljubljani so pregledali dokumentacijo projekta in se dogovorili  o nadaljnjih postopkih, ki so potrebni za začetek graditve Študentske športne dvorane Gerbičeva.” Več informacij nobena od strani ni hotela dajati, sledili naj bi nadaljnji sestanki. Študentje so zadnjo športno dvorano dobili leta 1973, ko je v Ljubljani študiralo nekajkrat manj študentov. Nova bo sestavljena iz montažnega in zidanega dela, ki bosta skupaj ponujala 2800 kvadratnih metrov uporabnih površin. V montažnem delu bo dvorana z igriščem za rokomet ali mali nogomet in plezalno steno, v zidanem pa še manjši vadbeni prostori za fitnes, sprostitev (wellness), borilnica, plesna dvorana, bife, slačilnice in prostori za študentske športne organizacije.
Celotna naložba je vredna približno milijardo tolarjev. Od Fundacije za financiranje športnih organizacij in Ministrstva za šolstvo in šport je ŠOU za dvorano prejel 260 milijonov tolarjev, ostalo pa bo ŠOU Šport zagotovil iz lastnega poslovanja in s kreditom, ki ga bodo 15 let odplačevali iz pričakovanih 45 milijonov tolarjev letnega dobička nove dvorane.

Irena Žgavc

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.