Facebook je lahko super orodje za iskanje službe

Nasveti za izboljšanje prezence na Facebooku.

Gotovo si že slišal oz. slišala za zgodbo ali dve o tem, kako je nekdo izgubil službo zaradi objave na Facebooku. Naj te to ne prestraši, saj je Facebook izjemno uporabna zadeva pri iskanju sanjskega joba – če se tega lotiš na pravi način. Kako?

6 korakov do spimpanega Facebook profila 

  1. Uredi zavihek Work nd Education – Delo in izobrazba; naštej kje vse si pridobival oz. pridobivala izkušnje in znanja.

  2. Sledi relevantnim stranem (zaposlitvenim stranem, stranem iz stroke, podjetjem in znamkam), povezuj se v skupine tipa iščem/išče službo/zaposlenega in sodeluj v debatah. Ni vrag, da te ne bi opazil kadrovik v tvoji sanjski firmi.

  3. Kratko in jedrnato – čeprav ima Facebook možnost, da se razpiiiiiiiišeeeeeeš v statusih, tudi na FB velja: manj je več.

  4. Kdaj si nazadnje pokukal oz. pokukala v nastavitve? Na Facebooku imaš obilico možnosti, da omejiš neželene poglede na svoje fotke, statuse in videe.

  5. Omeji doseg objav za nazaj! Čiščenja Facebook profila se ne lotiš tako, da zbrišeš vse, kar si objavil oz. objavila do sedaj. V nastavitvah imaš možnost, da vsem dosedanjim objavam omejiš doseg – in kar je bilo prej javno, postane skrito …

  6. Poveži Facebook z ostalimi profili in se izogni urednikovanju dveh hkrati. Če prisegaš na Twitter, lahko hitro nastaviš, da se objave s Twitterja samodejno pojavijo na Facebooku. Enako velja za Instagram.

     

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.