Fundacija Študentski tolar pomaga socialno ogroženim študentom

Fundacija Študentski tolar, ki deluje pod okriljem organizacije ŠOU v Ljubljani, pomaga študentom v stiski na več načinov: s povratnimi in nepovratnimi denarnimi pomočmi, z dodeljevanjem materialne pomoči in nenehnimi prizadevanji za izboljšanje socialnega položaja študentov.

Izredna pomoč

Fundacija Študentski tolar prek razpisa podeljuje študentom v hujši socialni stiski izredno denarno pomoč. Posamezni študent lahko iz tega razpisa prejme pomoč v vrednosti od 250 do 450 evrov. Z izredno denarno pomočjo želijo reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

 

Redna pomoč

Z redno denarno pomočjo želijo prav tako reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Posamezni prosilec lahko iz tega naslova zaprosi za dodelitev denarne pomoči v enkratnem znesku v vrednosti 300 evrov.

 

Druge pomoči

Med drugim pomagajo tudi študentskim družinam. Posebno denarno pomoč razpisujejo za pomoč študentskim družinam, s katero želijo reševati trenutne socialne stiske študentskih družin, jim pomagati v težji socialni situaciji. Posamezna študentska družina lahko prejme enkratno denarno pomoč v vrednosti 400 evrov.

Med njihove pomoči spada še akcija S tolarjem do diplome 2015. Gre za poziv za lažje dokončanje visokošolskih in višješolskih študijev. Namenjen je študentom, ki so se zaradi različnih dogodkov znašli v stiski.

Program S tolarjem do diplome vsebuje dve obliki brezplačnih pomoči: lektoriranje diplomskih ali magistrskih del skupaj s pregledom angleškega povzetka za prvih 100 prosilcev ter tiskanje do treh izvodov diplomskih ali magistrskih del za prvih 300 študentov.

V sodelovanju z Zavodom Študentska menza omogočajo študentska kosila po nižjih cenah. V sodelovanju s ŠOU Športom nudijo popuste na celoletne rekreacije (aerobika, HITT trening, joga, pilates, plavanje, zumba …) in plesne tečaje (hip hop, jazz in klasični balet, salsa, swing …) v izvedbi zavoda ŠOU Šport.

Lani so v sodelovanju z Zavodom Študentska svetovalnica in organizacijo ŠOU v Ljubljani z razpisom Računalnik podarim, študenta razveselim zbirali rabljene računalnike. Nato pa so upravičenim prosilcem razdelili 18 rabljenih računalnikov.  

Študentom nudijo tudi druge pomoči, kot so ugodnejši jezikovni tečaji in subvencionirani strokovni tečaji (tečaj znakovnega jezika gluhih, izdelave vitraža, klekljanje, krojenje in šivanje, desetprstno slepo tipkanje na računalniku, osnovni ali nadaljevalni tečaj računalništva, Excel).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.