Hideout 2013: Od mičnih angležinj do visokih poskokov!

Tudi letos so Zrče preplavili Angleži in si organizirali tri dni elektronike, na štirih odrih in celo na “boat party-jih”. Le-ti so znani po najboljših žurih in so vsako leto že dolgo pred festivalom razprodani.

Mi smo se festivala udeležili predvsem zaradi lomljenih ritmov in bili že prvi dan navdušeni nad imeni: Hype, Andy C, Friction,…, kot tudi nad Modeselektor, SBTRKT, Ben Ufo. Razpoloženje na festivalu je mešanica med hipijsko razuzdanostjo, kjer so vsi v barvah, noro prijazni do vsakega in žurersko norijo, ko pade pravi beat, se skače in celo pleše pogo, kot da bi bili na punk koncertu. Prvi dan se je zaključil šele, ko je sonce že vzšlo in se je kar precej ljudi preselilo par metrov, ob morje ter druženje nadaljevalo ob osupljivo čisti in idealno topli vodi.

 

Drugi dan smo večer začeli z iskanjem muzike primerne trenutku, ter obšli vse odre in se seveda ustavili na Aquarius 1 odru, kjer sta Chase&Status že pokala lomljene uspešnice in navduševala množico. Za njima so nadaljevali Pendulum in Camo&Krooked, kateri so dvignili žur na najvišjo raven in spet se je skakalo ter plesalo, kot da se jutrišnji dan ne bo zgodil. Žal na ostalih odrih ne vem kako je bilo, ampak če je bilo vsaj pol toliko dobro, lahko rečem da je to bil najboljši dan festivala. Naj omenim glavna imena preostalih odrov: Loco Dice, Simian Mobile Disco, Joy Orbison,…

 

Tretji dan sem se najbolj veselil (in potem razočaral) nad nastopom Four Tet. Ne vem zakaj ampak se mi je zdelo, da možakar ni najbolj pri stvari in ni pokazal vsega kar zmore. Seveda pri takem spisku imen ni problema skočit na katerega od sosednjih odrov in nadaljevati žur ob imenih kot so Skream, Benga, Shy Fx, Mosca,… Pri Hideoutu mi je najbolj všeč, da je vse razmeroma blizu in si lahko privoščiš malo skakanja iz enega na drugi oder. Vmes si sprehod po plaži popestriš s pogovorom s kakim Angležem, ki so vsi po vrsti, naj še enkrat omenim, noro prijazni. Tudi zadnji dan se je zaključil šele, ko je sonce že pošteno grelo in je že precejšnje število žurerjev poležavalo na plaži ali se ohlajalo v morju.

Hideout je tudi letos pokazal, da znajo organizirati kvaliteten žur, s sicer malo zasoljenimi (Angležem prilagojenimi) cenami. Vreme je bilo idealno in vibe tudi. Nekateri so si žur podaljšali še za en dan, mi pa smo se odpravili proti domu s sigurno idejo, da drugo leto spet pridemo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.