Hujšate? S fat burnerjem gre hitreje!

Kljub pestri ponudbi najrazličnejših prehranskih dopolnil, ki pospešujejo hujšanje (pogovorno fatburnerji), je pred nakupom smiselno preveriti sestavine in se ne zanašati le na zveneče obljubeprodajalca in revolucionarne »prej–potem« fotografije.

Treba se je zavedati, da ni vsak fat burner v resnici učinkovit, mnogo jih namreč deluje le tako, da iz telesa pomagajo odvajati vodo, na izgubo maščobe pa nimajo vpliva. Zato je treba pri nakupu fat burnerja posebno pozornost nameniti aktivnim sestavinam. Kakovosten fat burner bi moral vsebovati take sestavine, ki dokazano pripomorejo k izgubi maščobe – ali prek pospeševanja telesne presnove ali prek drugega učinkovitega mehanizma, ki ga potrjujejo tako raziskave kot dolga leta uporabe v praksi.

 

Kofein

Kofein je eden izmed najbolj uporabljanih stimulansov na svetu. Njegov glavni učinek na hujšanje je sposobnost zmanjšanja kopičenja maščob v maščobnih celicah in spodbujanje izločanja maščob iz maščobnih celic v kri, kjer so te nato na voljo za energijo. Kot večina drugih spodbujevalnih snovi zavira apetit, zaradi manj zaužite hrane pa porabimo več zalog telesne maščobe. Kofein izboljša vadbo, kar posredno vpliva na večjo porabo kalorij in s tem na hitrejše hujšanje. Ima tudi rahel diuretični učinek, kar je razlog, da moramo ob uživanju kofeina piti dovolj tekočine.

 

L-karnitin

L-karnitin je naravna snov, ki jo najdemo v mesu in mlečnih izdelkih. Že desetletja je zelo priljubljen dodatek za varno pomoč pri izgubi odvečne telesne maščobe. L-karnitin transportira maščobe iz maščobnih celic v celične mitohondrije, kjer oksidirajo in iz njih nastane energija. Številne raziskave potrjujejo njegovo pomoč pri izgorevanju odvečne telesne maščobe, zagotavljanju večje ravni energije med vadbo, izboljšani mišični vzdržljivosti in ohranjanju mišične mase. Poleg tega zmanjšuje občutek lakote in šibkosti, ki se lahko pojavi pri nižjem kaloričnem vnosu. Raziskave kažejo, da je za maksimalen učinek L-karnitina v smislu izgube

telesne maščobe potreben odmerek 2 do 4 g 30 minut pred aktivnostjo. Za boljši učinek je priporočljiv še dodatek kofeina, ki med aktivnostjo spodbuja sproščanje maščobnih kislin.

 

Zeleni čaj

Izvleček zelenega čaja je priljubljen in varen dodatek, katerega številne ugodne učinke znanstvene študije vedno znova potrjujejo. Poleg svojega izjemnega antioksidativnega delovanja tudi občutno pripomore pri pospešitvi presnove (porabi kalorij) in izgorevanju maščobe. Študije so pokazale, da prispeva k 4-odstotnemu povečanju porabe energije čez dan (kar v povprečju znaša 100 kalorij). Za pospešitev presnove so odgovorni predvsem njegovi polifenoli, sploh v kombinaciji s kofeinom. Slavni trojček je združen v prehranskem dopolnilu za hujšanje Fit Burner, ki je na voljo v e-trgovini www.maxximum-shop.com. Kofein zvišuje presnovo ter okrepi delovanje zelenega čaja in L-karnitina. Kombinacija tako omogoči večje sproščanje maščobnih kislin iz zalog in njihovo večjo porabo za energijo. Ne pozabimo pa, da je uživanje fat burnerja le pripomoček, ki lahko olajša hujšanje le pod pogojem, da imamo urejeno uravnoteženo vsakodnevno prehrano in da redno vadimo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.