In kako so študentje seznanjeni s pomočmi?

Povprašali smo 4 študente … kaj menijo?!

Anja Habjan, študentka Pravne fakultete
Po pravici povedano vem samo za študentske bone ter za razne popuste na študentsko izkaznico, pri vztopninah ali v športnih centrih. Razen teh, za katere vem, nisem izkoristila drugih ugodnosti. Nikoli nisem zasledila nobenih informacij o pomoči posebej za mariborske študente, prav tako pa tudi ne za druge študente.

Matej Gašperšič, bruc FOV
Delno mi je znano, kakšne pomoči se nudijo študentom, vendar o njih ne vem veliko, saj jih zaenkrat še nisem uveljavljal. Uveljavljal sem le pravico do državne štipendije, katero tudi letos prvič prejemam. Informacije se da dobiti na internetu, kjer si lahko marsikaj preberemo in se odločimo za najboljšo pomoč, ki nam osebno ustreza, predvsem na strani Šou ipd. Mislim, da je potrebno največ pomoči študentom, ki imajo veliko oddaljenost od svojih fakultet. Pogostokrat je težava ravno v denarju, saj ga študentom vedno primanjkuje, ker so stroški stanovanj ali študentskih domov kar visoki.

Aljaž Goričnik, študent FOV, smer Management
Slišal sem že za mnoge oblike pomoči, toda zaenkrat nisem še nobene uveljavljal, ker se mi zdi, da nobene ne bi dobil. Štipendija je ena izmed njih, toda velikokrat mnogim nedosegljiva. Mislim, da največ denarja porabimo za prevoze in hrano. Kljub temu, da so študentski boni že neka olajšava, se mi zdi, da so za nekoga še vedno predragi.

Aljoša Bogožalec, študent FOV, smer računalništvo
Mislim, da bi država lahko nudila večjo pomoč študentom, saj smo zaradi pomanjkanja financ prisiljeni posegati po študentskih delih, na račun teh pa trpijo študijske obveznosti, naš prosti čas in čas za druge stvari. Nekdo, ki je povrhu tega še vrhunski športnik (sam imam namreč status tega), pa lahko na študentsko delo preprosto pozabi! Torej, če nimaš staršev, ki ti lahko omogočajo študij s finančnega vidika, nimaš možnosti ne za študij in ne za šport. Uvedel bi še cenejše bone, cenejša stanovanja, cenejše šolanje, skratka poskrbeti bi bilo treba za pomoči študentom in vsakemu študentu omogočiti šolanje.

 

Tjaša Kržišnik

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.