Iztekel se je prvi rok

Iztekel se je prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2015/16. Za redni in izredni študij je razpisanih 19.760 vpisnih mest.

Kandidati lahko visokošolski prijavno-informacijski službi pošljejo samo eno prvo prijavo, na želeni visokošolski zavod pa se lahko prijavijo tudi z digitalnim potrdilom ali elektronskim podpisom. V prijavi lahko kandidati po prednostnem vrstnem redu napišejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati. Vpis sprejetih v prvem roku bo od 27. julija do 14. avgusta.

Podatki o še prostih vpisnih mestih za drugi prijavni rok, ki bo od 21. do 28. avgusta, bodo 20. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh prijavnih služb univerz in visokošolskih zavodov.

Za vpis v 1. letnik v študijskem letu 2015/16 je za slovenske državljane in državljane EU-ja razpisano 18.101 vpisno mesto, za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce pa 1.659 mest. V primerjavi z lanskim razpisom so visokošolski zavodi tokrat razpisali 1.111 vpisnih mest manj.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.