Jimi Hendrix živi tudi v srcih Slovencev

»Are we gonna be experienced?« se je spraševalo občinstvo, preden je 12. novembra vstopilo v Cvetličarno mediapark, da bi prilsuhnili No.1 tribute to Jimi Hendrix skupini iz Velike Britanije. Po odlično zaigranem koncertu je logičen odgovor le eden: definitivno!

Okrog 10. ure smo le dočakali prihod skupine Are You Experienced? in potovanje skozi zgodovino glasbe se je začelo. Band je v svojem repertoarju zaigral mnogo uspešnic, med katerimi ni manjkalo pesmi, kot so Hey Joe, Voodoo Child, All Along The Watchtower, Wild Thing in Foxy Lady. Posebej je treba pohvaliti izjemnega kitarista in frontmana Johna Campbella, ki bandu s svojim gorečim navdušenjem do glasbe Jimija Hendrixa daje posebno energijo. Med koncertom je večkrat navdušil z odlično odigranimi solažami ter vrhunskim performansem, prav tako pa ni manjkalo igranja kitare na kolenih, za vratom, z zobmi ter rednih spehodov po podaljšanem odru (šanku). Pri uspešnici Foxy Lady je pevec na oder povabil tudi nekaj navdušenih fenic iz publike.

Koncert se je z vsemi zanimivimi podrobnostmi hitro približeval koncu in verjetno si še danes marsikdo prepeva melodije, ki jih je v soboto slišal v Cvetličarni…

M.R.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.