JOE SATRIANI – LEGENDARNI VIRTUOZ KITARSKEGA ROCKA

K nam prihaja legendarni kitarist Joe Satriani, svetovno znan kot eden tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe. V svoji bogati karieri je sodeloval z Mickom Jaggerjem, s skupino Deep Purple in številnimi drugimi uspešnimi glasbeniki ter prejel nešteto glasbenih nagrad.
Svojo kariero je Joe Satriani pričel kot učitelj mnogih znanih kitaristov, kot sta Kirk Hammet (Metallica) in kitarski virtuoz Steve Vai. Satriani, ki ima za svojega največjega vzornika Jimmija Hendrixa, je hitro pridobil sloves enega najbolj vplivnih rock kitaristov.
Po izdaji prvega albuma »Surfing With The Alien« leta 1987 so ga pogosto izbrali za najboljšega solo kitarista v mnogih glasbenih revijah, prejel je tudi številne glasbene nagrade, kar 14-krat pa so ga predlagali za nagrado Grammy. Po vabilu Micka Jaggerja za spremljanje na njegovi prvi solo turneji in vabilu skupine Deep Purple za spremljanje na turneji na Japonskem in po Evropi, se je hitro dokazal kot pravi kitarski heroj. Po izidu nekaj vrhunskih albumov, se je leta 1996 prvič podal na turnejo v »zasedbi« G3, ki je požela velikanski uspeh. V tej postavi so razprodali številne koncerte v ZDA, Evropi, Južni Ameriki, na Japonskem in v Avstraliji, izdali pa so tudi DVD s posnetki v živo.
Leta 2009 se je Satriani združil s Sammyjem Hagarjem in Michaelom Anthonyjem (Van Halen) ter Chadom Smithom iz Red Hot Chili Peppers in ustanovil z njimi skupino Chickenfoot. Prvi album te zasedbe je postal mednarodno uspešen, prejeli pa so zlate nagrade v ZDA, v Kanadi in Evropi, poleg tega pa so jih v reviji Classic Rock Magazine proglasili za najboljšo novo skupino leta 2009.
Po prodanih več kot 10 milijonih albumov, štirinajstih nominacijah za nagrado grammy in neštetetih nagradah, Satriani še vedno premika meje sodobne kitarske rock glasbe.

Vabljeni v Halo Tivoli, v sredo, 10. novembra 2010 ob 20.00 uri, kjer bo Joe Satriani predstavil tudi svoj najnovejši album Black Swans and Wormhole Wizards, ki ga je izdal oktobra letos.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.