Pred vrati iz analognega na digitalno!

V Sloveniji bomo 1. decembra 2010 ugasnili analogne televizijske oddajnike in prešli na digitalno oddajanje. Ste že poskrbeli za nov sprejemnik, ki je lahko v zunanji napravi (set-top box oziroma pretvornik DVB-T) ali neposredno v televizorju?
Zakon o digitalni radiofuziji določa, da se najkasneje do 1. decembra 2010 izklopijo vsi prizemni analogni televizijski oddajniki v Sloveniji in se v celoti preide na digitalno televizijsko oddajanje. To posledično pomeni, da bodo morali tisti, ki za sprejemanje televizijskih programov uporabljajo sobne ali strešne antene, kupiti nov televizor ali digitalni pretvornik s podporo standardu DVB-T mpeg4.

Ko govorimo o prehodu iz analognega na digitalno imamo torej dve možnosti. Lahko se odločimo za nakup relativno dragega televizijskega sprejemnika z vgrajenim sprejemnikom prizemne televizije (DVB-T) in logotipom DigiTV ali za relativno poceni digitalni pretvornik visoke kakovosti kot je na primer DVB-T sprejemnik HRT 7510 podjetja Xoro. Tega lahko kot bralci Računalniških novic dobite po izjemno ugodni ceni, in sicer na spletni povezavi http://skrci.me/XoroHRT.

Xoro HRT 7510 je digitalni sprejemnik prizemne televizije visoke ločljivosti, ki omogoča sprejemanje DVB-T MPEG4 programov v visoki ločljivosti, in sicer do formata 1.080p. Sprejemnik je združljiv tudi s formatoma MPEG-1, MPEG2 in MPEG4 (H.264) ter razpolaga s sistemom samodejnega iskanja programov. Tu ne gre spregledati niti menija v slovenščini, možnosti posodabljanja strojne programske opreme ter dva izhoda SCART in enega HDMI. Preko vmesnika USB lahko predvajamo še filmske posnetke (AVI, MKV, VOB, MP4, MOV in TS), glasbo (AAC, MP3, WMA, WAV, AC3 in HE-AAC) in slike (JPEG, BMP in PNG). K digitalnemu sprejemniku prizemne televizije Xoro HRT 7510 je seveda priložen še praktičen in eleganten daljinski upravljavec.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.