Kako z diplomsko nalogo zaslužiti 1.500€?

Mednarodni in v svetu priznani koncern Kolektor iz Idrije v sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja kot »generator idej in inovacij«, poleg izdaje knjige Iz malega v veliki svet, prvič objavlja mednarodni nagradni natečaj.

Osnovni namen je spodbujanje raziskovalnega dela študentov ter nagrajevanje zaključnih nalog, tj. inovativnih rešitev s treh tematskih sklopov: mobilnost prihodnosti, samozadostnih stavb prihodnosti ter energetske oskrbe prihodnosti. »Poganjajmo znanje« hkrati sovpada s Kolektorjevo vizijo o generiranju znanja in vključevanjem mladih v reševanje v prihodnosti.

 

Oddane prijave in naloge bo pregledala in ocenila mednarodna strokovna komisija, ki ji bo predsedoval Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor. Strokovna komisijo bo nagradila skupno tri najboljše prijave; v vsaki od razpisanih tematskih sklopov po eno. Te bodo denarno nagrajene (1.000 eur neto, oziroma zmagovalna 1.500 eur neto). Prav tako bodo prijavitelji prejeli tudi priznanja za sodelovanje in dosežek, ki služi kot referenca pri nadaljnjem iskanju zaposlitve, Kolektor pa bo kril tudi stroške obiska Slovenije, kjer bo meseca decembra 2013 uradna podelitev nagrad.

 

»V koncernu Kolektor že leta načrtno vlagamo v in spodbujamo inovativnost. Zavedamo se namreč, da je prav vsaka sveža ideja lahko osnova za napredek. Realizacija ključnih idej pa omogoča, da kot Kolektor ostajamo pomemben korak pred konkurenco, zato je povsem samoumevno, da smo se na prelomnici, dolgi pol stoletja, odločili izpeljati tudi mednarodni natečaj »Poganjajmo znanje« za diplomante tehničnih usmeritev širom sveta,« je zagon natečaja v letu praznovanja 50-letnice delovanja pospremil Stojan Petrič, predsednik koncerna Kolektor.

 

Natečaj »Poganjajmo znanje« je prvi Kolektorjev mednarodni nagradni natečaj, h kateremu lahko, s svojimi strokovnimi zaključnimi nalogami (oz. potrjenimi temami le-teh), pristopijo diplomanti fakultet z opravljenimi obveznostmi za pridobitev 7. stopnje izobrazbe, in sicer primarno v državah BIH, Nemčiji, Republiki Koreji in Sloveniji, torej na tržiščih, kjer že več let uspešno delujejo številne Kolektorjeve družbe. Kljub temu, da je natečaj primarno namenjen diplomantom omenjenih tržišč in fakultet, pa lahko k natečaju pristopijo vsi diplomanti in študenti, ki izpolnjujejo natečajne pogoje.

 

Diplomanti in študenti univerz lahko prek spletne strani natečaja do vključno 13. 5. 2013 prijavijo svoje zaključne naloge (oziroma potrjeno temo zaključne naloge). Več o natečaju na www.poganjajmoznanje.com.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.