Kje je 16 milijonov?

Rektorja univerz v Ljubljani in Mariboru Stane Pejovnik in Danijel Rebolj ministra Žigo Turka sprašujeta, kje je navedeno, da se dodatnih 16 milijonov evrov za visoko šolstvo letos porabi za preprečitev bega možganov, kot to pojasnjuje minister. Poslanci so ta sredstva namenili za izvajanje visokošolskega izobraževanja, poudarjata rektorja.

 

Rektorji treh univerz so javno vprašanje na ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Turka, ali bo upošteval sklep DZ in namenil dodatnih 16 milijonov evrov za izvedbo študijskih programov visokega šolstva, naslovili že 23. decembra lani. Pejovnik in Rebolj pa to vprašanje zastavljata ponovno.

 

Navedbe na spletni strani ministrstva, da gre pri dodatnih 16 milijonih evrov za visoko šolstvo v letu 2013 in za znanost v letu 2014 za sredstva, ki jih je DZ sprejel s primarnim namenom, da prepreči beg možganov, po njunih navedbah predstavljajo “grobo zavajanje javnosti”.

 

Ob tem navajata, da je DZ ob sprejemanju proračuna z veliko večino prisotnih poslancev sprejel sklep, da se pri ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport v okviru programa Višje in visokošolsko izobraževanje povečajo sredstva za podprogram Dejavnost visokega šolstva za 16 milijonov evrov. V pojasnilu k tej določbi pa je navedeno, da bodo s tem “zagotovili izvajanje visokošolskega izobraževanja v letu 2013 ter izvedbo programov prve in druge stopnje v zakonskih okvirih,” navajata rektorja.

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.