Konec avgusta bo v Ljubljani Svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev

Ljubljana bo konec avgusta gostila svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev. Slovenija bo s tem prvič gostila Svetovno prvenstvo za kolesarje amaterje UWCT Finale (prej UCI Masters Road World Championships), po zaslugi odlične organizacije Maratona Franja, ki velja za ena največjih kolesarskih prireditev za rekreativne kolesarje v Sloveniji.

 

Svetovnega prvenstva naj bi se udeležilo kot 1000 tekmovalcev in tekmovalk, trasa pa bo potekala po progi odmevnega Maratona Franja. Sodelovali bodo najboljši kolesarji in kolesarke različnih starostnih skupin, ki se so tega tekmovanja uvrstili skozi 15 kvalifikacijskih tekmovanj. Kvalifikacije potekajo v cestni dirki in vožnji na čas, zmagovalec pa prejme mavrično majico.

 

Prvi dan bo potekala s startom in ciljem pred BTC City kolesarska dirka na kronometer, drugi dan bo na Kongresnem trgu slovesnost ob odprtju prvenstva in tekma štafet, tretji dan pa osrednja cestna kolesarska dirka s startom in ciljem pred BTC City. V soboto bo potekal še družinski maraton.

 

Po ocenah naj bi s spremljevalci in navijači Slovenijo obiskalo zaradi tega dogodka okrog 10.000 ljudi.

 

Več informacij in podrobnejši program: http://uwct.franja.org/domov.html

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.