Mednarodni festival gledališča in plesa: Mladi levi 2014

Med 23. in 31. avgustom bo v Ljubljani potekal sedaj že tradicionalni festival Mladi levi, v sklopu katerega se vsako leto predstavljajo skupine in umetniki s samosvojimi pristopi k sodobni gledališki in plesni ustvarjalnosti. Festival je član mednarodne mreže Junge Hunde, ki želi zbližati mlade umetnike, njihovo predstavitev širšemu mednarodnemu občinstvu in se zavzema za prevetritev inovativnih tokov evropskega gledališča.

 

To je eden najpomembnejših dogodkov zavoda Bunker. Vsako leto konec avgusta v Ljubljano  privabi najaktualnejše uprizoritvene umetnike iz vsega sveta. Na letošnjem festivalu bo program zaznamovala angažirana umetnost, med sodobnogledališkimi predstavami bo izstopalo dokumentarno gledališče, zgodbe prepletanja politike in intime, saj je resničnost velikokrat bolj neverjetna kot fikcija.

 

Odprtje letošnjega festivala je v znamenju praznovanja desete obletnice Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana. Ob tej priložnosti bo na ploščadi za Elektrarno potekal  poseben glasbeno–vizualni dogodek kot poklon vsem, ki so prispevali k bogatemu programu enega najvitalnejših prizorišč sodobne uprizoritvene umetnosti v Ljubljani.

 

Več informacij in podrobnejši program festivala: http://www.bunker.si/    

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.