Konec januarja bo v znamenju sejmov

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 29.1. – 1.2.2014

 

Konec tedna se nam obeta na Gospodarskem razstavišču pestro sejemsko dogajanje, ki bo povezano s potovanji in kulinariko.

 

NAJPREJ TURIZEM

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji. Letos se na njem predstavlja 248 turističnih ponudnikov iz 12 držav: Slovenije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Grčije, Tunizije, Jordanije, Nepala in Indije. Turistična ponudba se bo na sejmu predstavila glede na štiri tipe turistov: za t. i. počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Letos je v ospredju aktivni turizem – pohodništvo, tek in ribolov, sladkovodnemu se pridružuje še morski.

Kot vsako leto bodo tudi letos podelili nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran. Poimenovali so jo po romarju Jakobu, ki simbolizira prvega turista popotnika. Tema natečaja za nagrado Jakob 2014 izpostavlja inovativne primere pozitivne urbane ulične prehrane v turizmu.
Za strokovni ogled sejma, za organizirane obiske šol ali svetovanje bodo poskrbeli vodniki iz Združenja turističnih vodnikov Slovenije. Organizirana bodo številna predavanja, potopisna predavanja, okrogle mize in posveti.

Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik.

Sejem je odlična priložnost, če iščete ideje za počitnice in krajši oddih, na enem mestu je zbranih veliko turističnih ponudnikov, okusite lahko lokalne dobrote: vino in kulinariko itd.

 

NATO PA ŠE PESTRA KULINARIČNA DOŽIVETJA

Sočasno bosta na Gospodarskem razstavišču potekala še 2 zanimiva sejma povezana s kulinariko.  

8. GASTEXPO – gre za Mednarodni strokovni sejem gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstva in gostinsko – hotelske opreme. Na sejmu se bodo predstavili domači in tuji razstavljalci, ki predstavljajo priznane blagovne znamke in postavljajo smernice v njihovi branži na slovenskem in tujih tržiščih. V sklopu sejma bo potekalo 2. Odprto prvenstvo Slovenije v izdelavi pizze in šola pizze v sodelovanju s priznanimi mojstri pizze iz Italije.

Na 8. Mednarodnem strokovnem sejmu sladoleda se bodo predstavila vodilna svetovna podjetja in blagovne znamke s področja proizvodnje sladoleda, predvsem iz dežele, kjer izvira – Italije. V sklopu sejma bo potekalo 4. Odprto prvenstvo Slovenije v izdelavi sladoleda. Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.