Vpis na fakulteto in pomembni roki

Kandidati za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe se lahko na razpis prijavijo v več rokih. V razpisu je pri posameznem študijskem programu objavljeno razpisano število vpisnih mest, posebej za redni in izredni študij. Vsi visokošolski zavodi bodo organizirali informativne dneve, ki bodo letos potekali 14. in 15. februarja.  

 

Prvi prijavni rok

Prvi prijavni rok bo trajal predvidoma od 5. februarja do 5. marca 2014. Kandidati pošljejo „Prvo prijavo za vpis“ v 1. letnik najkasneje do 5. marca 2014. Obrazec je dostopen na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb. Pošljejo samo eno „Prvo prijavo“. V njej lahko po prednostnem vrstnem redu napišejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do objavljenih rokov izpolnjevali pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red zapisanih študijskih programov. Kandidat bo uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnjeval vse pogoje. Pred izpolnjevanjem prijavnega obrazca je potrebno natančno prebrati razpis za vpis in navodila za izpolnjevanje obrazca.

 

Drugi prijavni rok

Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2014. Podatki o še prostih vpisnih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni na spletnih straneh prijavnih služb Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in na spletnih straneh visokošolskih zavodov. V drugem roku se na še prosta mesta lahko prijavijo tisti, ki se nameravajo vpisati, ne glede na to, ali so že bili sprejeti v enega od v prvi prijavi napisanih študijskih programov. V prijavo lahko kandidati po prednostnem vrstnem redu zopet napišejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo pogoje za vpis. Tudi tu je pomemben vrstni red zapisanih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje. Pošlje se samo ena „Druga prijava“.

 

Pomembni roki:

–       objava razpisa za vpis v elektronski obliki: 31. 1. 2014

–       informativni dnevi: 14. 2., 15. 2. 2014

–       prvi prijavni rok: 5. 2.–5. 3. 2014

–       sklepanje o omejitvi vpisa: 24. 4. 2014

–       sklepi o rezultatih prvega roka izbirnega postopka: do 25. 7. 2014

–       objava prostih mest za drugi prijavni rok: 21. 8. 2014

–       drugi prijavni rok: 22. 8.–29. 8. 2014

–       sklepi o rezultatih drugega roka izbirnega postopka: do 24. 9. 2014

–       vpis v prvi letnik: do 30. 9. 2014

 

Več in podrobnejše informacije najdete na spletni strani Univerze v Ljubljani: http://www.vpis.uni-lj.si/

Matej Glažar 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.