Kralj goltanja vročih hrenovk

Peka vročih hrenovk na žaru z družino in prijatelji je poleg ogleda ognjemetov, nakupov in parad najbolj priljubljen način praznovanja ameriškega dneva neodvisnosti 4. julija. Goltanje vročih hrenovk pa je v ZDA preraslo v športno disciplino z neuradnim “svetovnim” prvenstvom v New Yorku, kjer še naprej kraljuje Joey Chestnut.

Tekmovanje v rojstnem kraju slavnih hotdogov Nathan’s že dolgo ni več šala, saj ga neposredno prenaša športna televizijska mreža ESPN, zaradi njega pa je nastala tudi “velika jedilna liga”. Prvo mesto zmagovalcu in zmagovalki poleg slave in spoznorskih pogodb navrže po 10.000 dolarjev, denarni nagradi pa padata navzdol do po 1000 dolarji za osvojeno peto mesto. V desetih minutah je Chestnut pred več tisoč navijači na Coney Islandu v Brooklynu po grlu spravil 72 vročih hrenovk in žemljic ter s tem za dva kosa obojega izboljšal lasten lanski rekord. To je bila njegova druga zaporedna zmaga in skupaj že deseta po vrsti. Daleč zadaj na drugem mestu je bil Carmen Cincotti s 60 “točkami”, največji rival Chestnuta Matt Stonie, bolj znan kot Megakrastača, pa letos ni imel velikega apetita, saj je končal šele na tretjem mestu z 48 točkami.

 

V ženski konkurenci je četrtič zapored zmagala Miki Sudo, ki je vase spravila 41 vročih hrenovk in žemljic ter zadržala ženski šampionski gorčični pas. Michelle Lesco na drugem mestu je uspela premagati 32 kosov priljubljenega prigrizka, šele na tretjem mestu pa je bila svetovna rekorderka Sonya Thomas oziroma Črna vdova, ki je požrla dva manj in je krepko zaostala za svojim rekordom 45 hotdogov v desetih minutah.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.