Letos zavijte darila kar sami

Bližajo se prazniki in čas nakupov daril za naše najbližje. Darilo ste končno kupili, sedaj pa ga je treba še lepo zaviti. To lahko prepustite trgovcem ali aranžerjem, kar vas bo dodatno stalo vsaj par evrov, da ne omenjamo, da je včasih lahko celo dražje od darila. Druga možnost pa je, da darilo zavijete kar sami. Pogost je izgovor, da jaz pa tega res ne znam in da če že kupim okrasni papir in dekoracijo, plačam skoraj toliko kot aranžerja. Vendar lahko darila sami zavijete brez pretiranih stroškov in napora. Potreben je le čas in dobra volja. Lepo zavito darilo v skladu z interesi nam drage osebe, darilu poveča vrednost, saj tako dobi posebno osebno noto.

 

Zbirajte pisane papirčke in okraske celo leto

Prebudite v sebi ustvarjalni čut in letos sami izdelajte okrasne škatle, vrečke ali ovijalni papir. Poigrajte se z raznovrstnim barvnim papirjem, s kartonom, z barvnimi pisali, z luknjači z zimskimi motivi, s trakovi, s perlicami, s koraldami, s škarjami, z lepilom, z bleščicami itd. Obdarovanci bodo tako lepo okrašene darilne škatle lahko pozneje uporabili za shranjevanje nakita, pisal, steklenic, posušenih aranžmajev, knjig ali kozmetike in tako bodo ostale spomin na vas, namesto da bi potovale v koš za smeti.

Zalogo uporabnega papirja si lahko naredite po odvitju daril, ko navadno iz tega nastane kup smeti, ki ga vržemo v koš. Pogladite papir in okraske ter jih shranite v kakšno posebno škatlo ali vrečko za naslednje leto. Čez celo leto lahko v isto škatlo ali vrečko shranjujete zanimiv papir ali okraske.

Darila lahko pospravite tudi v zanimive vrečke iz papirja ali še bolje blaga, ki jih izdelate iz starih namiznih prtov, neuporabne posteljnine in drugega blaga ali ostankov. Obdarovanci bodo tako izdelane in okrašene vrečke lahko uporabljali še dolgo v druge namene.

Ko boste darilo zavijali, imejte v mislih tudi značaj osebe, ki ji je darilo namenjeno. Za prijatelja pustolovca ali popotnika darilo zavijte v zemljevid ali v avtokarto ali fotografije kakšnih svetovnih zanimivosti, če rad kuha, v časopisni izrezek z recepti, za ljubitelja umetnosti v star koledar s slikami priznanih slikarjev, za babico narišite na bel papir sami sebe itd.

Na vseh področjih življenja moramo biti čim bolj iznajdljivi in kreativni. Veliko stvari lahko naredimo sami, brez večjih stroškov. Ko vam bo uspelo in bo obdarovanec prijetno presenečen, boste zadovoljni tudi vi. Pa še okolje vam bo hvaležno!

 

Ideje za ustvarjalno zavijanje daril:

–          zavijte darilo v star časopisni papir in ga okrasite s pentljami, porišite ga z barvastimi flomastri ali tempera barvami,

–          zavijte darilo v star koledar in dodajte le veliko pentljo,

–          zavijte v enobarvni papir in ga okrasite z izrezanimi smrečicami, snežinkami, čezenj nanesite lepilo ali ga posujte z ostanki iz luknjača,

–          če imate doma otroke, naj vam papir porišejo z zimskimi motivi ali osebo narišejo oni in zavijte darilo v tak papir,

–          darilni ovoj oblepite z jesenskim listjem ali zimzelenimi vejicami, manjšimi storži,

–          našijte ali zalepite gumbe različnih velikosti in barv,

–          okrasite darilo s posušenimi agrumi (rezinami pomaranče), cimetom in klinčki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.