Super praznovanje v toplem domu

Časi so vse težji in čedalje težje se najde dovolj finančnih sredstev za tako imenovane luksuzne dobrine.

In na žalost je že tako, da so dolga, draga potovanja med decembrskimi prazniki le privilegij redkih. A kljub temu lahko vsak posameznik poskrbi za čudovito praznovanje novega leta, in to kar pri sebi doma.

Pomembno je, da se najprej odločite, kdo bo vabljen na praznovanje novega leta. To naj bodo osebe, ki jih imate radi in osebe, ki imajo rade vas. Ni pomembno, da je na praznovanju čim več ljudi. Pomembno je, da je na praznovanju čim bolj sproščeno vzdušje. Pozorni bodite tudi na to, da se imajo osebe, ki jih vabite na praznovanje, med seboj rade oz. da se normalno razumejo. Negativno nastrojenega ozračja med določenimi osebami na silvestrovo res ne potrebujete.

 

Ko je prava druščina izbrana pa poskrbite še za čudovito okolje. To je zelo pomembno za počutje gostov. Če je prostor, v katerem so, lep, čist, lepo okrašen, se drugi v njem dobro počutijo in ravno to mora biti tudi vaš cilj. Ker gre za praznovanje novega leta, naj bo prostor bogato okrašen. Poskrbite za čudovito božično dekoracijo. Poskrbite za drugačnost okrasja. Okrog drevesca lahko, na primer namesto klasičnega maha in jaslic, položite veliko lučk. Pazite le, da so LED lučke, ki se ne segrevajo. Nato čez lučke v neenakomernih valovih razporedite vrtno kopreno, ki čudovito odigra vlogo snega. Po kopreni pa potem posujte veliko bleščic, bunkic s smrekice, kakšno cimetovo palčko, svečko ali kakšen božični dodatek, ki se lepo lesketa. Prižgite lučke pod „snegom“ in vse skupaj se bo čudovito lesketalo. Sobo, v kateri boste, pa bo zvečer obsijala čudovita svetloba. Ravno tako okrasje lahko naredite tudi po dnevnih policah, okrog televizije ali kjer koli drugje. Izgleda čudovito. Kupite tudi nekaj lesketajočih snežink in jih obesite na lestenec ali pa z njimi popestrite puste zavese, cvetlice. Tudi vse lončnice, ki jih imate v prostoru, lahko spremenite v ledene rastline enostavno tako, da lončke, v katerih so, ovijete v čudovit lesketajoč papir za zavijanje daril. Zavežete s čudovito pentljico in vzdušje je pričarano. Ne pozabite okrasiti mize v prostoru. Naj bo bogato, a nemoteče okrašena. Posujte jo z bleščicami, majhnimi papirnatimi snežinkami. Nič hudega, če se bo za novo leto zato vse okrog mize bleščalo in svetilo – točno tako tudi mora biti za novo leto. Okrasje mora torej biti bogato, da že v začetku navduši goste. Kupite tudi kakšno dišečo svečko z decembrskim vonjem. Z vonjem po cimetu, jabolku, kuhanem vinu boste pričarali čudovito vzdušje.

 

Seveda, ne smete pozabiti tudi na hrano. A pri hrani bodite pozorni na to, da zaradi bogate pojedine in kuhanja, pečenja, praženja, flambiranja in podobnega ne boste postali suženj v kuhinji, namesto da bi se zabavali s prijatelji. Že prej načrtujte. Spomnite se malo drugačnih jedi, ki imajo tako naravo, da se jih lahko le pogreje. Vse pripravite že zjutraj ali dan prej in nato jedi le pogrejte in postrezite. Bodite dobro pripravljeni in tako bo kljub dobri hrani in postrežbi še dovolj časa za praznovanje, smeh in zabavo. Poskrbite za drobne detajle, s katerimi boste presenetili goste. Lepa rdeča jagoda v kozarcu za penino ob polnoči bo čudovita in enostavna popestritev.

 

In kaj početi? Če je druščina pravilno izbrana, vzdušje čudovito pričarano in miza polna prazničnih dobrot, potem ne rabite skrbeti, kaj boste počeli. Če je družba prava, se dogajanje odvija samo od sebe. Lahko se sicer pripravite in poskrbite za dobro glasbo, kakšno družabno igro, mogoče kakšno igro, pri kateri je veliko, veliko smeha, a po navadi se ob vseh zgoraj opisanih stvareh dobra zabava odvije sama od sebe!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.