Ljubitelji filmov ne smete zamuditi prvega filmskega festivala na Bledu

Ljubitelji filma pozor! Od 17. do 21. junija 2014 se bo letos prvič odvijal mednarodni filmski festival na Bledu. Bled Film Festival (BFF) bo pod vodstvom igralca Radeta Šerbedžije ob projekcijah svetovne in evropske filmske produkcije ponudil tudi priložnost  za razmislek o pomenu vode in iskanju rešitev za ohranitev vodnih virov. Organizatorji so povezali blišč filmskih festivalov z ekologijo, filmsko ustvarjalnost so v ta namen združili z usmerjenostjo k boljšemu in bolj trajno uravnoteženemu svetu, Bled pa želijo uvrstiti na svetovni filmski zemljevid.

 

V tekmovalnem programu se bo zvrstilo osem celovečernih filmov iz različnih držav, ki bodo pri nas prikazani premierno ter osem dokumentarnih filmov tematsko povezanih z vodo. Ljubitelji filmov bodo uživali v gledanju teh filmov na prostem, na obali Blejskega jezera. Možen bo tudi pogovor z vrhunskimi filmskimi ustvarjalci ali Kremšnita z zvezdniki, pripravili so večerne zabave in bogat spremljevalni program.

 

Tri članski žiriji bosta izbrali zmagovalca med celovečernimi in dokumentarnimi filmi v tekmovalnem programu BFF. Najboljšim bodo podelili nagrade Zvon želja v pet kategorijah (za najboljši film, najboljšega igralca, najboljšo igralko, najboljši dokumentarni film na tematiko vode in nagrado občinstva).

 

Podrobnejši program: http://www.bledff.com/si/program-festivala/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.