Pozor: Prijave v študentske domove

Študentski domovi so objavili Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih. Razpis za študijsko leto 2014/15 je objavljen na spletni strani: http://www.stud-dom-lj.si/bivanje/razpisi. Potrebno je izpolniti obrazec http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Bodite pozorni:  če subvencijo koristite prvič, izpolnite obrazec Prošnja za sprejem bivanja v študentskem domu (prvi vpis), če pa želite subvencijo podaljšati pa obrazec Podaljšanje bivanja v študentskem domu. Zaradi nepravilno izbranega obrazca lahko vašo prošnjo zavrnejo in posledično ostanete brez možnosti koriščenja subvencije za tekoče leto.

Če izpolnjujete pogoje za sprejem v študentski dom, a bi raje bivali pri zasebnikih, lahko oddate prošnjo za bivanje in se odločite za bivanje pri zasebniku ter koristite prav tako subvencijo. Subvencioniranih sob je sicer precej manj kot mest v študentskih domovih. Lastniki sob dobijo od države mesečno subvencijo, za katero vam morajo znižati najemnino. Letos je ta subvencija znašala 32  EUR. To seveda ne velja za najem stanovanja ali sobe, ki jih lastniki oddajajo na črno in brez možnosti prijave začasnega bivališča.

V Ljubljani je študentom na voljo 29 študentskih domov. Cene postelj v študentskih domih se gibajo od ca. 40 in ca. 120 EUR, kar je odvisno od vrste sobe.

Rok za oddajo prošnje za sprejem subvencioniranega bivanja je 12. avgust 2014.

Pomoč pri iskanju prostih sob in stanovanj:

http://www.dostop.si/kamrica.aspx

http://www.uni-info.si/

http://www.cimri.si/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.