Študentov je v Ljubljani na voljo že druga čitalnica

ŠOU v Ljubljani je odprl že drugo čitalnico. Ta je zasedla prazne prostore na Kersnikovi ulici, v nekdanjih prostorih ŠOU v Ljubljani, kjer je prej delovala njihova administracija.

 

Prvo tovrstno čitalnico so januarja odprli na Borštnikovem trgu, kjer je študentom na razpolago 50 mest za študij in raziskovanje. Zanimanje študentov je kmalu preseglo pričakovanja. Izkazalo se je, da kvalitetnih prostorov za učenje primanjkuje, še posebej zvečer in ob koncih tedna. Zato so se določili za širitev ideje in odprtje novih čitalnic. Nova čitalnica bo prav gotovo zasedena, saj še vedno poteka izpitno obdobje, knjižnice in čitalnice pa so že tako ali tako preveč zasedene.

 

Nova čitalnica na Kersnikovi ulici nudi kvalitetno okolje za učenje ter bo prispevala  k boljši in večji izobraževalni in raziskovalni dejavnosti študentov. Prostora za učenje je za do 120 študentov v 5 sobah Odprta bo vse dni v tednu, od ponedeljka do petka med 8.00 in 22.00,  v soboto in nedeljo pa med 10.00 in 18.00 uro. Študentom je za nemoteno učenje na voljo poleg mirnega okolja še sodobno opremljeni računalnik z brezplačnim dostopom do interneta in omrežja Eduroam ter strokovna literatura.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.