Marec – mesec kulture ŠOU v Ljubljani

ŠOU v Ljubljani posveča marec sedaj že tradicionalno kulturi s pestrim izborom dogodkov povezanih s kulturo. Čakajo vas literarno obarvani večeri, ustvarjalne in plesne delavnice, glasbeni večeri, potopisna predavanja, improliga, voden ogled Ljubljane za domače in tuje študente ter delavnica kulture pitja. Letos si boste lahko brezplačno ogledali nekatere gledališke predstave, galerije in muzeje.

 

Prvi teden

Prvi teden je poleg otvoritve zaznamoval še finale proznega mnogoboja v kavarni SEM. Tekom tedna so se študentje udeležili tudi dogodkov v okviru festivala Fabula, pogovor Je v pravljicah res vse mogoče, literarni večer s Thomasom Brussigom, lutkovne predstave Živalska farma, predstave Varietejček, pogovora o svobodi izbire in skrivnostnega zaključka festivala. Do 7. marca je potekal teden odprtih vrat muzejev, galerij in kinoteke. Študentje so lahko ob predložitvi študentske izkaznice brezplačno obiskali kulturne ustanove v Ljubljani.

 

Drugi teden

Drugi teden je namenjen ustvarjalnim delavnicam v Hostlu Celica ter predizboru in finalu medfakultetnega prvenstva v improligi.

Če radi ustvarjate in imate ustvarjalno žilico, ki bi jo dodatno razvili se lahko do 13. marca udeležite ustvarjalnih delavnic pod mentorstvom Sente Ančimer iz Zavoda Enostavno Prijatelji, ki bodo potekale v hostlu Celica (od 17.00 do 20.00 ure). V ponedeljek boste oblikovali iz das mase, v torek se naučili oživiti svojo sobo ali stanovanje, v sredo izdelovali torbe iz plastičnih vrečk, v četrtek pa krasili oblačila z belilom ter si lahko izmenjali oblačila.  

V mali dvorani Španskih borcev bo 12.3.2014 potekal 1. predizbor medfakultetnega prvenstva v Impro ligi, 13.3.2014 drugi predizbor ter 16.3.2014 finale.

 

Tretji teden

Tretji teden se bodo študentje lahko udeležili vodenega ogleda po Ljubljani, plesnih delavnic, plesa v petkah, večera študentov Akademije za glasbo in revije študentskih pevskih zborov.

Dne 18.3.2014 bo ob 15.30 potekal brezplačni ogled Ljubljane, zbor bo na Kongresnem trgu.

 

Četrti teden

Zadnji teden Meseca kulture bodo zaključili s kulturo pitja v Študentski menzi in zaključkom v Klubu K4.

 

Študentje imajo v okviru Meseca kulture ŠOU v Ljubljani možnost brezplačnega ogleda nekaterih predstav v SNG Drama Ljubljana in Slovenskem mladinskem gledališču.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.