Medijski menedžer leta 2016

Nagrado za medijskega menedžerja leta 2016, ki jo bodo podelili na 18. regijski konferenci medijskih trendov SEMPL, bo dobil Marko Kolbl, direktor Europlakata ter ustanovitelj Radia Center in Rock Radia.

 

Ljubljana, 10. novembra 2016 – Na letošnji konferenci medijskih trendov SEMPL, ki bo 24. in 25. novembra 2016 v GH Bernardin v Portorožu, bo podeljena tudi nagrada TOP SEMPL »Medijski menedžer leta 2016«. Nagrada prepoznava dolgoleten in pomemben prispevek posameznikov, ki sooblikujejo medijsko in oglaševalsko pokrajino v Sloveniji. Namenjena je dolgoletnim medijskim menedžerjem ali lastnikom medijev. Z nagrado želi organizator poudariti pomen dinamičnega razvoja medijsko-komunikacijske industrije v državi.

 

Nagrado za medijskega menedžerja leta 2016 bo prejel Marko Kolbl, direktor in partner Europlakata, vodilnega ponudnika na področju zunanjega oglaševanja v Sloveniji, ter ustanovitelj in lastnik radijskih postaj Radio Center in Rock Radio. V Europlakatu je od leta 1995, kjer je kariero začel kot tehnični direktor, od leta 1996 pa je njegov direktor. Kot direktor Europlakata je sodeloval pri razvoju različnih oblik oglaševanja na prostem, ki danes predstavljajo podobo urbanih središč po vsej državi. Leta 2012 ga je Gospodarska zbornica Slovenije nagradila za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

 

Dober poslovni model, prava ekipa in stabilno lastništvo

 

»Po moji oceni so za uspeh podjetja ključni trije dejavniki: dober poslovni model, prava ekipa in stabilno lastništvo. Te tri stvari odlikujejo tudi Europlakat, Radio Center in Rock Radio,« pravi Marko Kolbl. Za še posebej velik uspeh ekip omenjenih treh medijev ima dejstvo, da so vedno znova uvajali novosti in se ukvarjali s tem, kako so lahko v tem poslu še boljši.

 

»Nagrado za medijskega menedžerja leta jemljem kot potrditev kolegov iz naše medijske industrije, da naše delo prepoznavajo kot dobro prakso. Je priznanje zame osebno in za moje sodelavce na Europlakatu, Radiu Center in Rock Radiu za uspešno delo v preteklih dveh desetletjih,« je Kolbl še povedal ob imenovanju za medijskega menedžerja leta.

 

Medijskega menedžerja leta 2016 so letos izbirali Toni Balažič, predsednik uprave Mercatorja, Gregor Pilgram, član uprave Zavarovalnice Generali, Dejan Turk, predsednik uprave Simobila in Vip mobila, Pavel Vrabec, generalni direktor medijske družbe PRO PLUS, ki je lani prejel nagrado za medijskega menedžerja leta 2015, in predstavnik organizatorja. 

 

Marko Kolbl bo nagrado prejel na slavnostni podelitvi konec prvega dne konference SEMPL, v četrtek, 24. novembra 2016, na kateri bodo znani tudi prejemniki nagrad za najboljše medijske strategije leta Sempler in dobitnik nagrade TOP SEMPL »Medijska zvezda prihodnosti«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.