Mentor leta 2009

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) je 30. novembra pripravilo podelitev priznanja za Mentorja leta 2009.
Prav kvalitetno znanstveno mentorstvo na začetku kariere je tisto, ki iz sposobnih slovenskih mladih raziskovalcev ustvarja kasnejše odlične znanstvenike, raziskovalce in razvijalce, so prepričani v DMRS. Zato so se odločili, da med člani društva in širše poiščejo najpomembnejše kvalitete dobrih mentorjev in najboljše tudi nagradijo.

Tako so med slovenskimi mladimi raziskovalci zbirali nominacije za najboljšega mentorja, komisija pa je nato med 28 prispelimi vlogami izbrala “najboljšega”, to je dr. Janka Kosa, ki so mu podelili priznanje. Izročil mu ga je minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Gregor Golobič, ki je bil tudi slavnostni govornik na prireditvi.

Nagrado “Mentor leta 2009” je minister označil za simbolno gesto priznanja mentorjem za njihovo delo. »Ne samo dobitnikom nagrade, posredno tudi vsem ostalim sporočate in sporočamo, da je njihovo prispevek h kreiranju novega znanja odločilen in cenjen. Samo sinergija med mentorji in študenti lahko pripelje do želenih rezultatov – novega znanja in izkoriščanja le-tega v dobrobit in napredek družbe v najširšem pomenu besede,« je sklenil slavnostni govor minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.