Slavnostna seja Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani, ki praznuje 1. decembra 90. letnico ustanovitve, je 30. novembra pripravila slavnostno sejo Senata UL. Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister Gregor Golobič.
Minister za visoko šolstvo Gregor Golobič je na slavnostni seji senata UL-ja opozoril, da mora za ustanavljanje univerz veljati zahtevnejši kriteriji kot za ustanavljanje fakultet.

Gregor Golobič je ob 90-letnici delovanja Univerze v Ljubljani na slavnostni seji senata dejal, da univerzo kot hram duha in utemeljiteljico trajnih vrednot še najbolj potrebujemo zdaj, ko so stari kompasi odpovedali in ko doživljamo splošno krizo zaupanja in vrednot. Obenem je prepričan, da univerze ne smejo delovati po logiki hitre hrane.

Senatorje je nagovoril tudi rektor ljubljanske univerze Stane Pejovnik, ki pa je opozoril na pomen, ki ga je imel začetek delovanja univerze pred 90 leti za narodov razvoj in samozavest slovenskega naroda. Ljubljanska univerza je po njegovih besedah “ves čas svojega obstoja zvesto in uspešno služila slovenskemu narodu”.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.