MSS-jeva nagrada za diplomska dela s področja mladih 2009

Ste že slišali za MSS-jevo nagrado? Mladinski Svet Slovenije je v lanskem letu 2009 prvič razpisal nagrado za diplomska dela s področja mladih.

Na »MSS-jevo nagrado za diplomska dela s področja mladih 2009« so se lahko prijavili vsi, ki so že ali pa še bodo v letu 2009 na kateri koli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko delo, ki deloma ali v celoti obravnava katero koli tematiko s področja mladih. Razpis se je končal decembra in v mesecu januarja 2010 naj bi bili znani nagrajenci, a do zaključka redakcije nismo prejeli odgovora, kdo so nagrajenci razpisa.

Zato pa povejmo več o samem razpisu. Z razpisano nagrado Mladinski Svet Slovenije želi mladim, ki že raziskujejo področje mladine, omogočiti, da svoja dela in ugotovitve javno predstavijo; spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine; spodbujati profesorje, pedagoge in mladinske delavce, da pomagajo pri raziskovanju vprašanja mladih in mlade motivirajo za naloge s teh področij, ter na ta način področje mladine promovirati kot »vredno« raziskovanja; ter na enem mestu zbrati relevantno nastajajočo literaturo/raziskave o mladini in tako okrepiti svojo teoretično bazo. Nagrada je 400 eur bruto za najboljšo nalogo po mnenju Kolegija MSS. Ostalim nalogam pa bodo avtorjem podelili priznanja. Vsa dela bodo objavili na spletni strani v MSS-jevi spletni knjižnici, z namenom, da bo bolj dostopna in uporabna za ciljno publiko.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.