Na Informativi bo ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko tudi teleportirala v prihodnost

Da je študij na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko izredno zanimiv, bo razvidno že na prihajajoči Informativi, na kateri se bo fakulteta dijakom predstavila tudi letos. Vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 27. in 28. januarja 2017, od 9. do 18. ure.


Obiskovalci se bodo na stojnici ljubljanske Fakultete za elektrotehniko lahko preizkusili na profesionalnem simulatorju vožnje NERVteh, ki omogoča simulacijo sil in pospeškov pravega avtomobila. S simulatorjem je voznik izpostavljen različnim nenavadnim in kritičnim situacijam na cesti. Poleg opazovanja hitrosti, pospeškov in vijuganja je s pomočjo pametne ure in naprave za sledenje pogleda mogoče opazovati še psihofizično stanje voznika in njegovo kognitivno obremenitev. Dijaki pa se bodo lahko teleportirali tudi v prihodnost. S pomočjo multimedijske tehnologije se bodo namreč virtualno prestavili na Fakulteto za elektrotehniko, s katere bodo z diplomo Fakultete za elektrotehniko v roki, preko socialnih omrežij poslali pozdrave svojim prijateljem v sedanjost.

 

Fakulteta prijazna tudi gibalno oviranim

Sejem Informativa na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini. Na stojnici Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bodo prisotni tudi študenti, ki bodo obiskovalcem podali informacije o študiju iz prve roke. Na fakulteti pa so ponosni tudi na to, da je gibanje po fakulteti omogočeno tako gibalno, kot tudi slušno ali vidno oviranim, kar študentom omogoča nemoteno opravljanje vsakodnevnega dela.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.