Na Trgu francoske revolucije tudi letos Sejem rabljenih učbenikov

Zveza ŠKIS tudi v letošnjem letu organizira Sejem rabljenih učbenikov, projekt, ki je namenjen dijakom in njihovim staršem. Potekal bo med 4. in 5. septembrom 2015 v Ljubljani, na Trgu francoske revolucije.


Čeprav je delovanje Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) primarno usmerjeno na populacijo študentov, z vsakoletnim projektom Sejem rabljenih učbenikov vključuje tudi dijake in njihove starše.

Sejem se tradicionalno odvija v začetku septembra, ko po počitniškem oddihu nastopi čas priprav na novo šolsko leto. Te so za marsikatero družino naporne in stresne – predvsem zaradi finančnih stroškov, ki jih prinašajo s seboj. Strošek nabave novih učbenikov in delovnih zvezkov je velik, ni pa nujen. Dijaki in njihovi starši, predvsem tisti, ki jim socialni položaj ne dopušča kupovanja novih učbenikov in drugih šolskih potrebščin, si lahko na hiter in ugoden način priskrbijo tudi rabljeno literaturo.


V ta namen Zveza ŠKIS med 4. in 5. septembrom 2015 na Trgu francoske revolucije v Ljubljani organizira Sejem rabljenih učbenikov, ki bo potekal po vsakoletnem modelu: dijaki lahko bodisi prinesejo in prodajo ali pa kupijo rabljeno srednješolsko literaturo.


Seveda so vabljeni tudi vsi, ki se jim preprosto ne zdi smiselno vsako leto znova kupovati nove literature, ali pa bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene. Tudi letos bo namreč v sodelovanju z Rdečim križem – OZLJ na sejmu potekala akcija zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov. Poleg dobrodelne akcije se obeta pester glasbeni in spremljevalni program.


Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS danes velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku šolskega leta, saj ga obišče preko 3.000 obiskovalcev. V okviru projekta je Zveza meseca julija letos objavila tudi nagradni natečaj ‘Haiku’. Odzvalo se je več kot 70 dijakov. Na septembrskem, že devetem Sejmu rabljenih učbenikov, bodo njihovi izdelki tudi razstavljeni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.