Izlet, ki je mnogo več kot to

Summer vacation. Young woman sit on tree rope swing on high cliff above tropical lake. Happy girl looking at amazing jungle view. Buyan lake is popular travel destinations in Bali island, Indonesia
Foto: Bicho_raro iz iStock

Želje so bile eno. Pričakovanja drugo. Realnost pa spet nekaj čisto tretjega. S starejšimi prijatelji, ki so dali to čez pred nami, smo se pogovarjali in prejemali take in drugačne nasvete.

Kam iti na maturantski izlet, je bilo vprašanje, ki je vsaj toliko pomembno, kot katere predmete izbrati na maturi. Dogovarjanja so se vlekla, nestrpnost se je stopnjevala in dan odhoda se je bližal. In ja, dočakali smo ga. Svoj maturantski izlet. Vse ostalo je preteklost. Bilo je … nepozabno!

Prvi so pogovore o maturantskem izletu sprožili že fantje dobro leto pred izletom. Ni se nam zdelo še tako nujno in tako blizu, a je tema kmalu postala zanimiva in ena glavnih točk v naših pogovorih. Kam, kako, s kom … preveč neznank, okoli katerih so se kresala naša mnenja. Vsak je imel svojo predstavo, edini pa smo si bili v nečem. Gremo!

Ker nas je gnala enaka želja, smo kaj hitro prišli do skupne odločitve in že so se odpirali kovčki ter se začenjala dogovarjanja, kdo bo s kom v sobi. Dnevi so leteli in kot bi mignil, že sem se poslavljala od mame, ki me je pripeljala na zbirno mesto, in polna pričakovanj stopila na avtobus. Niti dobro se še nismo odpravili, ko je že bilo vsem jasno, da je pred nami teden, ki smo si ga vsi želeli. Naš vodnik Matej je poskrbel, da smo se resnično sprostili in zaplavali z energijo maturantskega izleta.

Kaj kmalu smo spoznali, da to ne bo izlet, kot smo ga bili vajeni. Sproščena atmosfera, zabavna ekipa in odlična družba so poskrbeli, da je pot tekla mimo nas, ne da bi sploh vedeli. Nisem si predstavljala, da so lahko ogledi tako zabavni. Predstavljeni na čisto drugačen način in z zgodbami, ki so nam bile vsem zanimive. Ni pa bil ves izlet sestavljen le iz ogledov. Koliko plaž sem videla. Koliko različnih ljudi spoznala. Vsak dan je bil zgodba zase. Da bi vse povedala in predstavila, bi verjetno potrebovala enega daljših romanov, kar jih je svet videl.

Povezali smo se v celoto, ne samo dijaki z našega avtobusa, povezali smo se tudi z dijaki z drugih avtobusov. Skupaj smo se pripravljali na tematske večere, se odpravljali na večerje, plesali po diskotekah in tekmovali v športnih igrah na plaži. Verjetno ne bom nikoli pozabila, kako smešna je bila Nika, ko je pri vrtanju nafte hotela prehiteti Polono. Punci sta se ves teden zabavali in tekmovali. Ta del z nafto pa je bil zdaleč najbolj smešen in zabaven. Nika nikoli ne popusti in nikoli ne odneha. Tudi danes ni … bolj ko se ji je vrtelo, bolj je hitela. Že skoraj predvidljivo je bilo, da se bo na koncu zvrnila in da te »nafte« mi ne bomo videli. Prava vrtalka, ta naša Nika.

Najbolj pa mi bo vsekakor ostal v spominu zadnji večer. Vsi smo se že dobro poznali, se spoprijateljili in po enkratnem tednu delili podobne občutke. Zadnji večer, Grafik party, začetki poslavljanja in velika maturantska zaprisega pa so naredili piko na i celotnemu izletu. Koliko podpisov in sporočilc sem zbrala na majici, ne vem. Preprosto je preveč popisana, da bi lahko preštela vse. Vem pa nekaj. Ta majica je najboljši spomin in celoten izlet, zbran na enem mestu. Vsi moji stari in novi prijatelji so tam zbrani, podpisani  in ovekovečeni.

Ko smo se začeli pogovarjati o maturantskem izletu, smo vedeli, da je pred nami nekaj dobrega in nekaj lepega. Da pa bo vse skupaj tako neverjetno, si ni mislil nihče. To je bila zagotovo ena najboljših izkušenj do zdaj. Mnenja vseh, ki so mi govorili, da tega res ne gre zamuditi, so se mi zdela pretirana. Zdaj pa razumem, kaj so mislili. To je bil izlet, ki je mnogo več kot to.

MONDIAL TRAVEL SVETUJE

Maturantski izlet je nekaj, kar se zgodi enkrat v življenju. Ob zaključku srednje šole se s sošolci skupaj odločite in odpravite na izlet, ki vas popelje v zaključne letnike in počasi v svet odraslih. Ker je izlet izjemen, neponovljiv in edinstven, se trudimo, da bi vsak od naših maturantov dobil tisto, kar si želi, pričakuje in zasluži.

Da bi vam pri izbiri vašega maturantskega izleta in pripravi nanj čim bolj pomagali, smo pripravili kratek seznam koristnih nasvetov:

1. NOBENO VPRAŠANJE NI ODVEČ

Pred izletom se vam verjetno poraja kopica vprašanj, na katera iščete odgovore. Nikar ne odlašajte in se pozanimajte o čisto veh podrobnostih. Ekipa Mondial Travel je prisotna po celotni Sloveniji, zato se brez težav dogovorite za sestanek, predstavitev izleta ali kaj drugega.

2. POZANIMAJTE SE PRI PRIJATELJIH IZ VIŠJIH LETNIKOV

Najboljše informacije in nasvete pri izbiri pravega izleta za vas boste zagotovo dobili pri svojih prijateljih, ki so na izletu že bili. Obrnite se na njih.

3. Z DOGOVARJANJEM ZAČNITE ZGODAJ

Maturantski izlet je stvar razreda in vseh sošolcev. Velikokrat pri dogovarjanju in izbiri destinacije prihaja do razhajanja v željah in pričakovanjih.

4. S SOŠOLCI BODITE PRIPRAVLJENI NA KOMPROMISE

Vsak posameznik v razredu ima nekoliko drugačna pričakovanja in želje. Bodite pripravljeni na kompromis. Le tako se boste brez večjega kreganja skupaj odločili za skupen termin, izlet in destinacijo, kjer boste preživeli svoj maturantski izlet. Ne pozabite, to je izlet razreda.

5. DOBRO SE POZANIMAJTE O CENI IN KAJ TA VKLJUČUJE

V fazi prijave na izlet se dobro pogovorite z našimi promotorji oziroma predstavniki na vaši šoli o tem, kaj je v ceno vključeno in katera so mogoča doplačila. Vsak izmed prijavljenih maturantov prejme prijavnico, kjer lahko individualno izbere doplačila, in tako neodvisno od sošolcev izbira med doplačili.

6. ZGODNJA PRIJAVA JE PAMETNA POTEZA

Datum prijave ni omejen. Za prijavo imate čas do razprodaje terminov. Res pa je, da vam zgodnja prijava omogoča večje število obrokov in s tem lažje odplačevanje izleta.

7. SPODBUDITE STARŠE, DA SE UDELEŽIJO RODITELJSKEGA SESTANKA

Za vse razrede, ki se prijavijo na izlet, z veseljem organiziramo tudi roditeljske sestanke. Na sestankih se namreč predstavimo tudi vašim staršem. Predstavimo svoj način dela in organizacijo samega izleta ter program. Njim se verjetno porajajo drugačna vprašanja kot vam. Prav zato je udeležba na tovrstnih sestankih več kot dobrodošla, celo zaželena.

8. DOBRO SE POZANIMAJTE O DODATNI PONUDBI IN UGODNOSTIH

V sodelovanju s svojimi poslovnimi partnerji smo pripravili ponudbe, s katerimi lahko pridobite določene ugodnosti in si osnovno ceno aranžmaja znižate. O ponudbi se pozanimajte pri Mondialovih promotorjih.

9. STOPITE V STIK Z NAMI

Brez najmanjših težav se obrnite na nas z vsemi svojimi željami in vprašanji. Tu smo zato, da vam ponudimo in pričaramo nepozaben teden, kot si ga ob koncu srednje šole tudi zaslužite.

Dosegljivi smo na +(386)70 554 554 ali info@mondialtravel.si

10. PRIPRAVITE SE NA ENKRATNO MATURANTSKO DOŽIVETJE

Preprosto se prepustite energiji, toku in uživajte. Taste The Real Fun!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.