5 aplikacij, ki ti pomagajo pri učenju

freelancer, apple, imac
Foto: Firmbee iz Pixabay

Študij je lahko izziv, še posebej, ko se moraš spopasti s številnimi nalogami, projekti in izpiti. Vendar obstaja veliko aplikacij, ki ti lahko pomagajo pri učenju in organizaciji študijskih obveznosti. Koristne so lahko na vseh področjih učenja: od učenja na pamet, matematičnih računov do učenja tujih jezikov. Nekatere ti pomagajo tudi pri neformalnem učenju najrazličnejših veščin, kot so fotografija, kuhanje in digitalne spretnosti, druge ti pomagajo ohranjati osredotočenost na najpomembnejše naloge. Spodaj si poglej, katere aplikacije lahko postanejo nepogrešljiv del učenja.

1. Duolingo

duolingo, aplikacija za učenje jezikov
duolingo, aplikacija za učenje jezikov duolingo Foto: on duolingo

Duolingo je brezplačna aplikacija za učenje tujih jezikov. S pomočjo Duolinga lahko izboljšaš svoje znanje angleščine, španščine, nemščine, francoščine, italijanščine, portugalščine, nizozemščine, ruščine, turščine, poljščine in še mnogih drugih jezikov. Aplikacija uporablja igralne elemente, ki ti pomagajo, da ostaneš motiviran in osredotočen. Poleg tega ponuja možnosti prilagajanja učenja tvojim potrebam, tako da lahko izbereš, ali želiš vaditi osnovno slovnico, besedišče ali konverzacijo.

2. Forest

forest, aplikacija za koncentracijo pri učenju
forest, aplikacija za koncentracijo pri učenju Foto: on forest

Forest je aplikacija, ki ti pomaga, da ohraniš koncentracijo med učenjem. Ko zaženeš aplikacijo, boš posadil virtualno drevo, ki bo raslo medtem ko se učiš. Če med učenjem uporabiš druge aplikacije na svojem telefonu, se bo drevo posušilo. S tem lažje ustvariš navado, da se osredotočiš na svoje delo in ne podležeš motečim dejavnikom. Poleg tega aplikacija podpira tudi zeleno miselnost, saj ti omogoča, da dejansko posadiš drevo, če dosežeš določene cilje v aplikaciji.

3. Quizlet

quizlet
quizlet Foto: on quizlet

Quizlet je aplikacija za učenje s karticami, ki omogoča interaktivno učenje in preverjanje znanja. Uporabniki lahko ustvarjajo svoje kartice ali pa uporabljajo tiste, ki so jih ustvarili drugi uporabniki. Poleg tega aplikacija ponuja tudi različne načine učenja, kot so testi, igre in kvizi. Quizlet je odličen način, da se naučiš besedišča, novih konceptov ali drugih podatkov, ki jih moraš zapomniti.

4. Khan Academy

khan academy
khan academy Foto: on khan academy

Khan Academy je brezplačna aplikacija, ki vsebuje več kot 10.000 različnih videoposnetkov. Ti pokrivajo širok spekter tem, od matematike in znanosti do humanističnih ved. Khan Academy se osredotoča na interaktivno učenje, kjer uporabnik sledi posnetkom, uporablja interaktivne vadnice in rešuje kvize, da preveri svoje znanje. Aplikacija je zelo primerna za študente, ki želijo dodatno podporo pri učenju, pa tudi za tiste, ki želijo razširiti svoje znanje na različnih področjih. Aplikacija je dostopna v več kot 40 jezikih.

5. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha je aplikacija, ki ti pomaga pri matematičnih in znanstvenih izračunih ter iskanju informacij o različnih temah. Aplikacija uporablja najnovejše algoritme in podatkovne baze, da ti zagotovi natančne in obsežne rezultate. Poleg matematike lahko uporabiš tudi funkcije za iskanje informacij o zgodovini, geografiji, glasbi, statistiki, lingvistiki in še veliko več. Če aplikacije še ne poznaš, si v kratkem posnetku oglej, kaj vse zmore:

Wolfram|Alpha in a Nutshell
Prejšnji članekMini Fjällräven Classic ob predstavitvi nove kolekcije
Naslednji članek10 slastnih novih okusov sladoleda za leto 2023

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.