freeŠn 2024 – študentski natečaj kreativnega komuniciranja

freeŠn - Študentski natečaj kreativnega komuniciranja

freeŠn je projekt, ki ga že od leta 2014 organizira ŠS PRSS (Študentska sekcija slovenskega društva za odnose z javnostmi). Vsako pomlad se začne z delavnicami kreativnih veščin ter nadaljuje s kreativnimi natečaji. Dogajanje, ki se razteza skozi marec in april, okronamo z zaključnim dogodkom, kjer razstavimo prijavljena dela in podelimo nagrade zmagovalcem natečaja.

Pri zasnovi projekta smo izhajali iz problema, da je za študente, ki se želijo zaposliti v kreativni industriji, vstop na trg dela zelo otežen, saj so delovna mesta omejena, delodajalci pa pričakujejo predhodne izkušnje. Eden izmed načinov, kako si olajšati pot do prve zaposlitve, je sodelovanje na kreativnih natečajih, kjer se lahko študentje pokažejo potencialnim delodajalcem in si pridobijo pomembne reference. Vendar pa so tovrstni natečaji v Sloveniji zelo neprilagojeni študentskim žepom in znanju, konkurenca pa je pogosto premočna, da bi neizkušeni študentje lahko izstopali, saj se na natečaje prijavljajo zaposleni z večletnimi izkušnjami.

S freeŠnom smo se odločili zapolniti ta manjkajoči del, ki kreativnim študentom obupno primanjkuje. Projekt je v vseh pogledih prilagojen študentom: sodelovanje na natečaju je popolnoma brezplačno, kategorije in naloge so prilagojene pomanjkljivemu znanju in izkušnjam, na natečaj se lahko prijavijo zgolj študentje, kar omeji konkurenco s strani že zaposlenih.

freeŠn natečaj letos poteka v štirih kategorijah: grafično oblikovanje, tekstopisje, ustvarjanje vsebin in kreativno oglaševanje. Študentje bodo na podlagi briefov naših partnerjev prijavili svoje kreativne rešitve na določeno temo oz. problem. Prijavljena dela bo ocenila strokovna žirija, sestavljena iz pokroviteljev natečaja, ti pa bodo zmagovalcem v zameno za njihov trud podelili hude freeŠne nagrade.

Ogrevanje kreativnih mišic za prijavo na natečaj bo letos potekalo skozi 12 delavnic, tesno povezanih z kategorijami natečaja. Te bodo študentom pomagale dopolniti manjkajoče veščine, ki jih omejujejo pri prijavi na natečaj. Povabili smo strokovnjake z različnih področij, ki bodo skupaj z udeleženci reševali praktične primere nalog in jim dajali nasvete. Cilj delavnic je pomagati študentom, da se znebijo strahu pred sodelovanjem na natečaju, saj je pogosto razlog za neudeležbo ravno pomanjkanje veščin ali nezaupanje vanje.

Študentje se lahko tako brezplačno udeležijo vseh delavnic, ki v njih prebudijo zanimanje. Ravno tako se lahko prijavijo na eno ali več kategorij natečaja, za katere prispevajo kreativne rešitve.

Ker je freeŠn živ projekt, delavnice in natečaje pa razkrivamo sproti skozi pomladne mesece, lepo vabimo vse zainteresirane, da za prijavo na naše kreativne priložnosti spremljate naš Instagram (https://www.instagram.com/cistfreesn/), spletno stran (http://www.freesn.si/) ali Facebook (https://www.facebook.com/freesn.natecaj). Tu najdete tudi povezavo do prijavnic – edine poteze, ki vas loči od kreativnega udejstvovanja na našem najbolj freeŠnem projektu.

Kdaj: 1. 03. 2024 – 6. 05. 2024
Lokacija (se sproti objavi na družbena omrežja, delavnice bodo na različnih lokacijah, prav tako kot zaključni dogodek)

marketing2 [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekVrnitev na faks kot starš: Vse, kar moraš vedeti
Naslednji članekTop 10 Frankfurt – kaj si ogledati v nemškem finančnem središču
marketing2 [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.