Ti neka beseda dela težave? Preveri, kaj pomeni!

Zmeden fant z roko na čelu

Si tudi ti med predavanji zmeden, kadar profesorji uporabijo besede, ki jih ne poznaš? Ne skrbi, nisi edini. Verjetno te je tudi sram vprašati, kaj ta beseda pomeni, ker se bojiš, da te bodo sošolci (in profesor) zasmehovali. Na srečo obstaja zelo preprosta rešitev!

Najenostavnejši slovar na planetu

Termania je osrednji slovarski portal, na katerem najdeš več kot 100 slovarjev z več kot 4 milijonov gesel. To je res ogromno besed! In vse to znanje je brezplačno in preprosto dosegljivo. Zato pozabi na zadrego in preprosto vtipkaj neznano besedo v portal Termania, do katerega lahko dostopaš tudi preko aplikacije Termania za Android.

Seznam slovarjev v Termanii

Slovarji, ki jih ne najdeš nikjer drugje

Na portalu Termania najdeš slovarje za različne jezike, kot so slovenski, angleški in nemški, pa tudi za malo manj pogoste, kot sta na primer nizozemski in grški. Vključeni so tudi splošni slovarji, kot so SSKJ, Pravopis in slovar sopomenk.

Poleg vsega tega pa Termania vsebuje tudi slovarje za različna strokovna področja. Te zanima pomen besede, ki si jo slišal na predavanju iz informatike? Je tvoj avtomehanik uporabil izraz, ob katerem si samo mežikal v prazno? Termania te bo rešila vseh zagat, saj pokriva najrazličnejša področja, od avtomobilizma, biologije in družboslovja, do medicine, mikrobiologije in turizma.

Seznam slovarjev v Termanii

Samo Termania ti omogoča izdelavo lastnega slovarja

Te možnosti ne boš našel nikjer drugje. Za izdelavo slovarjev je na voljo sodoben in zmogljiv urejevalnik slovarjev, ki je preprost za uporabo. Zato lahko izdelaš popolnoma nov slovar ali pa uvoziš že izdelanega. Slovar lahko tudi poljubno urejaš in posodabljaš, vse popravke lahko objaviš takoj.

Zagat z neznanimi besedami je tako konec! Ko boš naslednjič slišal neznano besedo, boš do njenega pomena prišel le z nekaj kliki. Kaj še čakaš, naloži si aplikacijo Termania za Android in tvoj besedni zaklad bo kmalu postal zavidanja vreden.

+ objave

Urednica revije Študent

[email protected] | 01 8311 035 | Spletna stran | + objave

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

Prejšnji članekArktika je v nevarnosti. Poglej zakaj.
Naslednji članekSe nam obeta širitev lige NBA v Seattle in Las Vegas?
+ objave

Urednica revije Študent

[email protected] | 01 8311 035 | Spletna stran | + objave

Amebis Besana. Avtomatska lektorica. Varuška vašega ugleda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.