Nepovratna denarna pomoč

Živimo v času, ko se vse preveč ukvarjamo sami s seboj, ko nimamo posluha za sočloveka, ko včasih človeka ob sebi sploh ne opazimo. A na žalost se v teh kriznih časih ljudje vedno pogosteje znajdemo v stiski, ko potrebujemo pomoč sočloveka, včasih nekoga, ki nam prisluhne in pokaže pot, spet drugič nekoga, ki nam pomaga čisto konkretno. S tem namenom je ŠOU v Ljubljani ustanovil Fundacijo Študentski tolar, ustanovo ŠOU v Ljubljani, katere osnovni namen je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov.

Tako pred svetovnim dnevom študentov (tj. 17. november) Fundacija Študentski tolar razpisuje nepovratne denarne pomoči za študente v socialni stiski v skupni vrednosti 45.000 €. Za denarno pomoč lahko zaprosijo vsi študenti ŠOU v Ljubljani, to so študenti 30 visokošolskih oz. višješolskih zavodov. Posameznemu prosilcu se sme dodeliti nepovratno pomoč v višini 300 €. Študenti lahko zanje zaprosijo do 5. 12. 2014.

Sredstva za pomoč je zagotovil ŠOU v Ljubljani.

V četrtek, 27. novembra, bo ob 17h fundacija pripravila tudi predstavitev razpisa za denarno pomoč in prosilcem pomagala razrešiti še preostala vprašanja pri oddaji vlog. Predstavitev bo potekala na ŠOU v Ljubljani, Vojkova 63, v 3. nadstropju.

Na naši prenovljeni spletni strani (www.studentski-tolar.si) lahko podrobneje preverite, kakšno pomoč ponujamo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkejšim študentom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.